Amplă activitate de colectare selectivă de deșeuri la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”

Membrii echipei ECOPROVOCAREA și membrii echipei proiectului Erasmus + „MOVE YOURSELF DO IT YOURSELF” au desfășurat în data de 20 februarie a.c. o activitate de colectare a deșeurilor de tip: acumulatori (baterii), becuri, rezerve neon.

Înaintea acestei acțiuni a avut loc și o campanie de conștientizare referitoare la colectarea selectivă a acestor tipuri de deșeuri și predarea lor în punctele special amenajate în liceul nostru precum și la punctele amenajate în centrele comerciale din orașul Călărași. Toți participanții la acțiune au conștientizat gravitatea poluării mediului înconjurător cu aceste deșeuri.

Campania a implicat toate clasele din liceu. Campionii absoluți au fost elevii de la clasele din ciclul primar care au adus la punctul de colectare o cantitate foarte mare de deșeuri fiind implicați 100%, dintre clasele de liceu – clasa a IX-a E s-a implicat cu un procent de peste 80% dintre elevi, iar la gimnaziu clasa a VI-a B a fost cea mai activă. În schimbul deșeurilor elevii cei mici au primit jucării. Jucăriile au fost dăruite de membrii Ecoprovocarea și, acest mod de compensare, a adus multă bucurie elevilor de la ciclul primar.

Organizatorii au sortat rapid – pe categorii –  produsele colectate dovedind că au și abilități de buni organizatori. Activitatea a avut un mare succes – când se formează o echipă puternică rezultatele sunt pe măsură.

Mulțumim pe această cale tuturor participanților elevi și profesori și îi așteptăm cu drag la următoarea activitate de colectare de hârtie!

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide