Aniel Theodor Nedelcu Paţurcă: „Am găsit soluţii pentru a nu afecta activitatea primăriei în această perioadă”

Mircea Brânduşă. Câtă vreme România s-a aflat în stare de urgenţă şi, mai nou , în stare de alertă din cauza pandemiei de coronavirus, la Primăria Borcea s-a lucrat şi se lucrează în continuare în condiţii speciale. Primarul Aniel Teodor Nedelcu Paţurcă spune că se lucrează şi de la birou, dar şi de acasă.

„Nu ştiu cum s-a procedat la alte primării, dar la noi avem câte un om la Juridic, la Contabilitate, la Resurse Umane, la Registrul Agricol, dacă pleacă ce facem? Ne-am ocupat de igienizări, am dat cu dezinfectant, am luat măsuri împotriva coronavirusului. Noi nu avem probleme cu banii, aşa că nu aveam de ce să trimitem oamenii în şomaj tehnic. Şi nici nu am avea pe cine, că sunt doar 35 funcţionari publici cu toţii. O persoană a solicitat zile libere pentru supravegherea copiilor, potrivit legii, un alt salariat este în concediu de odihnă, dar va reveni. Am redus la patru ore programul de lucru cu publicul, dar activitatea primăriei continuă normal, toţi angajaţii sunt la serviciu.”

Potrivit domniei sale, unii angajaţi ai administraţiei lucrează la birou, iar alţii de acasă. Este înghesuială în unele birouri, aşa că edilul-şef spune că a găsit soluţia: se lucrează cumva în schimburi. Dar asta nu înseamnă că cei care au lucrat de acasă trebuie să stea degeaba. Aceştia au întocmit raporturi de activitate. La momentul cînd am purtat convorbirea telefonic, acesta a precizat următoarele:

„Nu sunt în momentul de faţă angajaţi ai primăriei Borcea faţă de care să se impună măsura trimiterii în şomaj tehnic. Unii lucrează de la domiciliu, avem deficit de spaţii, după cum bine ştiţi. În primărie sunt servicii în care înghesuiala în birouri este cumplită şi acolo, de exemplu, am luat hotărârea ca jumătate din personal să fie într-o zi la birou şi cealaltă jumătate să lucreze acasă. În ziua următoare se face rocadă. Fiecare angajat o zi vine, una nu. În zilele în care angajaţii nu vin, lucrează la domiciliu. Evident că le voi cere raport de activitate, să nu ne închipuim că facem figuraţie, zicem că lucrăm, dar de fapt stăm acasă şi ne ocupăm de altceva”.

Întrebat cât va rezista primăria în condiţiile în care oamenii nu se mai înghesuie să-şi plătească dările către bugetul local şi nu prea sunt încasări, primarul Aniel Teodor Nedelcu Paţurcă a răspuns:

„Este greu, dar locuitorii comunei se străduiesc să nu aibă foarte mari întârzieri la plata facturilor. Legat de subiectul la care vă referiţi şi la posibilitatea de a face economii la buget, nu puteam apela la trimiterea oamenilor în şomaj tehnic. Şi aşa suntem puţini. Nu pot răspunde la întrebarea cât va rezista primăria fără încasări la bugetul local. Ne e foarte greu. Asta vă pot spune. Tot ce putem face în continuare, noi facem. Vreau să vă spun că ne străduim să nu avem foarte mari întârzieri la plăţi către partenerii noştri, către furnizori, pentru că ştiu cât de greu le este şi lor, sunt firme private, unele care de aici fac încasări şi în altă parte din această perioadă nu au de unde. Deci vă daţi seama că viaţa lor depinde de încasările de la primărie.”

În această perioadă s-a lucrat la modernizarea prin asfaltare a reţelei stradale, ajungându-se la 90% grad de acoperire cu bitum. S-au plantat de o parte şi de alta a DN 3B arbuşti ornamentali, aceştia fiind udaţi în fiecare zi timp de două ore. Moderna şi cocheta bază sportivă este în regim de mentenanţă, chiar dacă competiţiile sportive sunt întrerupte. Serviciul de apă şi canalizare, respectiv sistemul de pompare al apei este în curs de modernizare. Instituţiile de învăţămînt au fost igienizate şi întreţinute.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide