Aniversare cu voie bună şi cântec la Ziua Comunei Spanţov!

Mircea Brânduşă. Ca în fiecare an, la finele săptămânii a doua din Răpciune, primarul Niki Gheorghescu a organizat Ziua comunei Spanţov, sărbătoare care cinsteşte tradiţiile locale şi oferă motiv de bucurie şi petrecere pentru locuitori.

Sâmbătă, 13.09.2014, vremea frumoasă, grătarele încinse, berea din belşug, dansurile populare, precum şi recitalurile susţinute de către interpreţii invitaţi au fost punctele de atracţie care au asigurat voia bună şi distracţia pentru sutele de locuitori ai comunei Spanţov. Aceştia s-au strâns cu mic cu mare, pe terenul de fotbal al localităţii, unde Primăria şi Consiliul Local au organizat, începând cu ora 11.00, cea de a III-a ediţie a „Zilei comunei Spanţov”.

„Păstrăm această sărbătoare a noastră, începută în urmă cu trei ani, care reprezintă în primul rând un bun prilej de întâlnire cu toţi locuitorii, dar şi un moment dedicat cinstirii tradiţiilor locale,” preciza viceprimarul Cornel Toma, în dimineaţa evenimentului. Ziua Comunei a debutat cu mini-turneul de fotbal „Cupa JUVENTUS” care a fost unul aprig disputat şi în care toate echipele au luptat din greu pentru obţinerea victoriilor, fiind înscrise încă de la început 8 echipe locale pe două categorii de vârstă, U10 şi U14 ale şcolilor din Spanţov şi Stancea. La prima grupă a câştigat echipa din Stancea cu 2-0, la cea de a doua grupă echipă, echipa din Spanţov cu 1-0. Mădălin Ţigănuş a fost declarat cel mai tehnic jucător, iar Robert Dobra a obţinut titlul de golgheter. Premierea a fost efectuată de primarul Niki Gheorghescu şi viceprimarul Cornel Toma, care au oferit câştigătorilor cupele şi trofeele şi multe dulciuri tuturor participanţilor. Prima parte a programului artistic a fost una foarte apreciată la Ziua comunei Spanţov, interpreţii şi formaţiile de pe scenă fiind din mediul local. Astfel, rând pe rând, au fost aplaudate Formaţia de majorete a şcolii nr.1 Spanţov; Formaţia Bimbo Dance; Formaţia Bony-Boum şi Ansamblurile Folclorice din localitate, ”Mugurelul” şi ”Cununa”.

„Acest program artistic a început cu artiştii noştri din comuna Spanţov şi mă refer la elevii şcolii noastre care au susţinut un program artistic extraordinar. Nu sunt profesionişti, dar pun mult suflet şi au talent! Părinţii au fost foarte emoţionaţi când şi-au putut vedea copiii pe scenă”, declara, vădit emoţionată, d-na Angelica Braică, directorul şcolii din localitate , care împreună cu d-na Simona Gheorghescu s-a ocupat îndeaproape de pregătirea acestor micuţi artişti. În jurul orei 17 au început să sosească invitaţii: primarii din localităţile învecinate, autorităţile judeţene şi locale. Urările de bun-venit le-au primit chiar din partea edilului-şef, acesta dorind ca toată lumea să simtă că se află, într-adevăr, la o sărbătoare. După ce s-a asigurat că aceştia sunt omeniţi cum se cuvine, primarul a dat semnalul de deschidere al petrecerii!

„Sunt fericit să văd un număr aşa de mare de locuitori aici, în această după-amiază, să ne bucurăm împreună de sărbătoarea comunei noastre!”, a afirmat primarul Niki Gheorghescu, care i-a salutat personal pe toţi cei care s-au implicat în organizarea manifestării, dar şi pe agenţii economici care au răspuns prezent cu standuri la eveniment. Să înceapă petrecerea!” a spus acesta. Şi a început distracţia, cu muzică populară, aşa cum le place localnicilor să petreacă. Încet-încet, oamenii s-au ridicat de pe scaune şi s-au prins la joc, cei mai aprigi dansatori fiind cei de vârstă mijlocie. Invitat special, cunoscutul cântăreţ de muzică populară, Benone Sinulescu, a susţinut un recital live extraordinar, îndelung aplaudat de cei prezenţi, o dovadă în plus că folclorul de calitate este apreciat şi în Spanţov. După reprizele de muzică populară au intrat în scenă ritmurile  muzicii de petrecere. Renumitului manelist Jean de la Craiova a oferit asistenţei un program excepţional, fiind aplaudat la scenă deschisă. Aproape de ora 22.00 a urcat pe scenă Trupa de dans Senzual care incendiat atmosfera, în special în rândul tineretului, prin frumuseţea si evoluţia artistică. Sărbătoarea s-a încheiat la miezul nopţii cu un splendit foc de artificii şi cu declaraţia d-lui Niki Gheorghescu: „În ceea ce priveşte această a III-a ediţie a zilei comunei vreau să le mulţumesc cetăţenilor comunei noastre care au acceptat invitaţia mea şi a consilierilor locali. Sper că au putut viziona un spectacol, zic eu, foarte frumos.”

La această mare sărbătoare a comunei Spanţov, edilul Niki Gheorghescu s-a  străduit şi a reuşit să le ofere concetăţenilor săi o petrecere pe cinste. Programul evenimentului a fost pus la punct până la ultimul detaliu de viceprimarul Cornel Toma, iar de partea financiară a evenimentului s-a ocupat dl. Vasile Negoiţă, şeful compartimentului economic al primărie. A treia ediţie a Zilei Comunei Spanţov a fost o manifestare reuşită, iar interesul de care s-a bucurat în rândul localnicilor l-a făcut pe primarul Niki Gheorghescu să se gândească deja la ediţia cu numărul 4!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Handbal / Aihan Omer: „Echipa joacă tot mai bine”

Sorin Anghel. Sâmbăta trecută, AHC Dunărea Călăraşi a fost învinsă de către Ştiinţa Bacău, vicecampioana României, cu scorul de 26+28....

Închide