APIA Călăraşi a încheiat controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Judeţean Călăraşi informează că a încheiat controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate la controlul pe teren – Campania 2018.

Astfel, în perioada 09 iulie – 08 august 2018, în conformitate cu Ordinul MADR nr. 39/19.02.2018 şi O.U.G. 3/2015, A.P.I.A. Călăraşi a efectuat controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate la controlul pe teren, iar controlul aferent al unor obligaţii specifice va avea loc în iarnă sau în primăvara anului următor.

Eşantionul de control conţine un număr de 198 dosare selectate pentru verificarea cuprinzând un număr de 2.345 parcele pentru o suprafaţă de 32.813 ha.

Scopul verificărilor la faţa locului este acela de a controla condiţiile în care se acordă ajutorul în conformitate cu art. 37 al Regulamentului (UE) nr. 809/2014 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr.1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte sistemul integrat de administrare măsurile de dezvoltare rurală şi ecocondiţionalitatea. Pe scurt, aceasta înseamnă verificarea fiecărei parcele declarate: eligibilitate, localizare, suprafaţă şi aspecte privind utilizarea/acoperirea terenului.

În vederea respectarii termenului de plată a avansului pentru anul de cerere 2018 în perioada 16 octombrie 2018 – 30 noiembrie 2018, impus prin O.M.A.D.R. 15/17.01.2018 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi ajutoarelor naţionale tranzitorii care se aplică în agriculură, la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, A.P.I.A. Călăraşi a mobilizat întreg personalul implicat în activitatea de control pe teren care şi-a desfăşurat activitatea şi prin prelungirea programului normal de lucru.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide