Asta înseamnă Dunărea

Sorin Anghel. Entuziasmul joacă un rol important în lumea sportului, iar Călăraşiul s-a obişnuit să profite de pe urma acestui fapt. Euforia promovării de anul trecut, de la echipa de handbal, se întâlneşte acum şi la echipa de fotbal.

Dunărea trăieşte pe cai mari în Liga a 2-a. Elevii lui Ionel Ganea au încheiat turul de campionat cu o remiză la Suceava, scor 1-1. A fost un meci al cărui rezultat a fost considerat de tehnicianul călărăşean ca fiind echitabil. Golul Dunării a venit cu mult noroc, după care gazdele au restabilit egalitatea la capătului unei faze de manual. În repriza a doua, Valentin Alexandru a ratat ocazie după ocazie, pentru ca în minutul 90 sucevenii să trimită mingea în bară.

Sâmbătă, la Bacău, Dunărea a reuşit un nou rezultat spectaculos. Călărăşenii au învins cu 2-0 la capătul unui meci în care jucătorii s-au dăruit cum rar s-a mai întâmplat la echipa de pe Borcea în ultimii ani. Laurenţiu Buş, marcator la Suceava, a punctat şi în oraşul de pe Bistriţa dintr-un penalty obţinut de către Valentin Alexandru, cel care avea să facă 2-0 dintr-o fază la care a fost servit ideal de acelaşi Buş.

Dunărea mai are de jucat patru meciuri în acest an. 2015 a fost un an cum nimeni nu a visat. S-a reuşit o promovare ce părea compromisă în prima jumătate a returului, după care au urmat rezultate cu mult peste aşteptări. Un mare merit îl are antrenorul Ionel Ganea, cel care a reuşit să le insufle elevilor săi mentalitate de învingători. La Călăraşi nu se poate discuta despre mercenari. Sunt jucători plătiţi la timp, cu salarii bune, dar care au ales Dunărea pentru că le-a plăcut antrenorul şi au fost convinşi că pot urca pe scara profesională dacă vor da totul pe teren.

Marea probă de caracter s-a dat miercuri seara, atunci când echipa de futsal a jucat pe teren propriu cu City UŞ Tg. Mureş, una dintre forţele din Liga I. S-a încheiat 5-5, după ce elevii lui Marian Șotârcă au condus cu 5-2. Partida s-a jucat în sala de sport a Şcolii Nr. 11 Tudor Vladimirescu. Atmosfera a fost una incendiară iar la asta au contribuit juniorii clubului şi jucătorii de la echipa de fotbal. Inclusiv antrenorul Ionel Ganea s-a numărat printre cei care au făcut galerie.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Dunărea Călăraşi întâlneşte pe teren propriu pe Oţelul Galaţi. Gazdele pornesc cu prima şansă. Miercurea viitoare, călărăşenii vor juca în deplasare, în nocturnă, cu ACS Berceni.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
HC Dunărea Călăraşi începe să îşi revină

Sorin Anghel. La echipa lui Aihan Omer contează doar prima şi ultima impresie. Startul sezonului a fost excelent din punct...

Închide