Astăzi începe seria meciurilor amicale

Sorin Anghel. Autorităţile locale călărăşene se întrec în a acorda sprijin sportului din oraşul de pe Borcea. Consiliul Local şi cel judeţean au majorat alocaţia ce revine cluburilor ce poartă numele de Dunărea, astfel încât conducătorii, antrenorii şi sportivii să beneficieze de unele dintre cele mai bune condiţii care au existat vreodată la Călăraşi.

Sezonul 2015-2016 este unul cu miză electorală, astfel că nimeni nu-şi permite să treacă sportul la capitolul „diverse” în condiţiile în care echipa de handbal a umplut Sala Polivalentă la fiecare partidă din Liga Naţională, iar cea de fotbal a reuşit o promovare aşteptată în oraşul de pe Borcea de 20 de ani. La Călăraşi, cel puţin la nivel declarativ, există un război al „palatalor”. De la ce s-au luat Filipescu şi Drăgulin contează prea puţin. Se poate spune chiar că această dispută este una benefică din moment ce instituţiile conduse de cei doi şefi au băgat mâna în visterie şi au mărit bugetul pentru sport. Atât timp cât Filipescu şi Dragulin îşi menţin disputa fără să jignească şi fără să lovească, concurenţa asta e chiar benefică.

AHC Dunărea Călăraşi va avea în acest sezon un buget cu 400.000 de lei mai mare ca anul trecut. Asta pentru că se doreşte ca echipa antrenată de către Aihan Omer să atingă performanţe cel puţin la fel de mari ca cele de anul trecut. Dacă se va ajunge ca gruparea de pe Borcea să evolueze în cupele europene, acest lucru nu trebuie să reprezinte o surpriză.

Handbaliştii călărăşeni se află începând de luni în cantonament la Cheile Grădiştei, în judeţul Braşov. Echipa beneficiază de cele mai bune condiţii de cazare, masă, antrenament şi recuperare. Astăzi va avea loc prima partidă de verificare, adversarul fiind CSM Bucureşti, vicecampioana naţională şi echipa care a încercat în această vară să-l transfere pe Alin Şania. Mâine este programat alt joc de verificare, în compania celor de la HC Vaslui. Până la încheierea cantonamentului, călărăşenii ar putea disputa încă două jocuri de verificare, ambele în compania celor de la CSM Ploieşti. De asemenea, în perioada 14-16 august, Dunărea va participa la un turneu la Vaslui, unde va de piept cu echipa locală, dar şi cu Danubius Galaţi şi Steaua Bucureşti.

Liga Naţională va începe la 23 august. Călărăşenii vor juca în deplasare, la Galaţi. Sezonul 2015-2016 obligă pe Dunărea să aspire la mai mult. Important este că s-a reuşit o întinerire a lotului, dar a fost păstrat şi experimentatul Alin Şania.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide