Aurică Gazu: „Prin PNDL 2, Primăria Curcani a obţinut finanţare de 18,7 milioane lei”

Mircea Brânduşă. Pentru a afla mai multe amănunte despre proiectele ce vor prinde contur prin  PNDL 2 în comuna Curcani, am stat de vorbă cu primarul localităţii, Aurică Gazu. Cu experienţa celor 3 mandate în fruntea primăriei, acesta consideră că prin muncă şi ambiţie se pot realiza multe lucruri frumoase la nivelul comunei. Împreună cu Gheorghe Chirică, viceprimarul în funcţie şi alături de aparatul administrativ, Aurică Gazu a realizat o serie de proiecte benefice comunităţii.

Rep: D-le primar, cum apreciaţi activitatea primăriei în 2017? 2018 cum credeţi că va fi din punct de vedere economico-administrativ?

A.G.: Acum, la început de an, vreau să mulţumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-au acordat mie, echipei mele şi Consiliului Local. 2017, a fost un an în care am pus bazele multor proiecte importante pentru locuitorii comunei. Anul 2018 va fi anul demarării unor proiecte ce vor fi finanţate prin PNDL 2.

Rep: În câteva cuvinte v-aş ruga să treceţi în revistă realizările din acest mandat.

A.G.: Din punct de vedere administrativ, primăria Curcani şi-a desfăşurat activitatea în parametri normali, oferind cetăţenilor servicii prompte şi de calitate. Serviciul economic nu are datorii către furnizorii de servicii, este cu plata salariilor la zi către angajaţi şi asistenţii sociali, însă, din păcate, au existat şi câteva arierate care până la sfârşitul acestei luni vor fi achitate. Social, persoanele încadrate la Legea 416 au primit sprijin conform legislaţiei în vigoare. Nu în ultimul rând, primăria a oferit investitorilor interesaţi pentru afaceri 10 ha teren intravilan cu titlu gratuit sau în concesiune pentru 49 de ani. Ca realizări pot să amintesc: reabilitarea reţelei de apă potabilă pe o lungime de 24 km; modernizarea gospodăriei de apă prin înfiinţarea unui bazin de inox cu o capacitate de 600 metri cubi; reabilitarea şi modernizarea iluminatului public stradal prin montarea unor lămpi cu tehnologie led; pietruirea drumurilor mărginaşe ale comunei şi lucrări de igienizare a localităţii.

Rep: Care sunt obiectivele pe care le vizaţi la nivelul administraţiei locale?

A.G.: În primul rând îmi doresc demararea proiectelor: creşterea calităţii infrastructurii educaţionale şi rutiere; creşterea competitivităţii în rândul agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza comunei noastre şi, nu în ultimul rând, crearea a 300 de noi locuri de muncă pentru locuitori până la finele anului 2019.

Rep: Care sunt proiectele ce vor fi implementate la nivelul administraţiei publice locale din Curcani prin PNDL 2, valoarea acestora şi cât la sută va reprezenta cofinanţare din partea primăriei?

A.G.: Prin PNDL 2, Primăria Curcani a obţinut finanţarea următoarelor proiecte:  1. Modernizare străzi de interes public local prin asfaltarea a 8 km, ceea ce reprezintă 30% din cei 26 de km a infrastructurii rutiere a comunei, proiect cu o valoare de 9.950.750 lei din care 2% cofinanţare;

  1. Înfiinţare reţea canalizare pe o lungime de 18 km şi construire staţie epurare, proiect cu o valoare de 8.767.166 lei din care 2% cofinanţare.

Rep: Ce înseamnă pentru dumneavoastră şi echipa cu care lucraţi, ultimii 2 ani şi jumătate din acest al treilea mandat?

A.G.: Avem în faţă 2 ani importanţi, 2018 şi 2019, în care principala noastră preocupare va fi legată de finalizarea proiectelor aflate încă în derulare. De asemenea pe lista mea de priorităţi până la finele acestui mandat se regăsesc următoarele proiecte:

  1. Aducţiune cu gaze naturale din magistrala naţională Bucureşti-Olteniţa;
  2. Reabilitare, modernizare şi dotare Cămin Cultural;
  3. Înfiinţare Dispensar Uman în zona de centru a comunei;
  4. Extindere, modernizare şi dotare sediu primărie.

Rep: Ce le-aţi pregătit doamnelor din comună? Ce mesaj transmiteţi locuitorilor comunei Curcani?

A.G. Toate doamnele şi domnişoarele din comună vor primi câte o floare şi un călduros şi sincer „La mulţi ani!”. Le mulţumesc pentru înţelegerea şi sprijinul pe care mi l-au acordat de-a lungul anilor. Le doresc tututor multă sănătate.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide