Avantajele plăţilor online

Cu fiecare nou raport emis de operatorii de plăţi online se observă noi creşteri susţinute în acest domeniu, pe piaţa din România. Toate valorile sunt “pe plus”, plăţile online cresc atât ca număr, cât şi ca volum. În condiţiile în care tot mai mulţi români fac astfel de tranzacţii, iar cei ce utilizau deja pe internet cardurile de debit si credit trec de la o procedură ocazională la una foarte frecventă, aşteptările industriei de specialitate sunt în aceeaşi direcţie şi pentru anii următori.

Pe durata primelor şase luni ale anului 2017, unul dintre jucătorii de top din domeniu, mobilPay, a intermediat 2,6 milioane de tranzacţii online cu cardul, ceea ce înseamnă o creştere de 53% faţă de perioada similară a anului trecut. În primul semestru, media unei plăţi de acest fel a fost de aproximativ 50 de euro.

Într-un comunicat de presă, compania a oferit şi alte date de ordin statistic. Astfel, 35% dintre românii care efectuează plăţi electronice o fac de pe dispozitive mobile, în general de pe smartphone-uri. Mai mult de jumătate dintre tranzacţii au fost realizate de persoane între 25 şi 44 de ani. Adăugând şi categoria 18 – 24 de ani, se obţine un total de 65% în dreptul celor cu vârsta până în 44 de ani. Bărbaţii sunt ceva mai dispuşi decât femeile să plătească pe internet (60%, respectiv 40%).

Creşterea numărului de plăţi online este determinată de faptul că tot mai mulţi români descoperă avantajele plăţilor online şi devin fideli acestei proceduri, în comerţul electronic, dar şi pe segmentul de plăţi facturi şi chiar impozite şi taxe. În timp ce în anii trecuţi domeniul turistic era un mare generator de volume de plăţi online, acum a făcut paşi semnificativi categoria de plăţi către autorităţi locale şi naţionale.

În primele 3 luni din 2017, pe platforma Ghiseul.ro au fost înregistrate 144.000 de tranzacţii (creştere de 215%) în valoare totala de 47 de milioane de lei (creştere de 258%), arată datele făcute publice de Asociaţia de Plăţi Electronice din România (APERO). Directorul executiv al asociaţiei s-a arătat extrem de optimist, menţionând că până la finalul anului 2018 ar fi posibilă atingerea numărului de 500.000 de utilizatori pe platforma Ghiseul.ro, faţă de 224.000 de utilizatori existenţi la data emiterii raportului.

Înainte de orice, plata online este simplă, comodă şi rapidă, căci nu mai necesită deplasare fizică, aşteptat la cozi, management de cash… Românii au înţeles că, dacă este utilizată în mod corect, plata cu cardul pe internet este absolut sigură, graţie tehnologiei de ultimă generaţie utilizată de procesatori şi de emitenţii de carduri. Aşadar, a utiliza cardul în mediul online poate determina economii de timp, element de maximă importanţă în rândul populaţiei active din mediul urban. În tot mai multe cazuri, prin politicile de marketing ale companiilor implicate (comercianţi, emitenţi, procesatori), clienţii pot primi chiar reduceri de preţuri şi bonusuri dacă aleg să plătească online, în locul altor variante de plată.

Utilizarea cardului pe internet îţi permite să rezolvi totul aproape instant, de la plată facturi şi până la alimentarea conturilor de jocuri online, de exemplu posibilitatea de a depune bani pe websiteuri de cazino online, poker etc. Astfel de jocuri atrag tot mai mulţi pasionaţi pe internet, iar plata electronică este opţiunea cea mai eficientă de a da start distacţiei.

La capitolul de avantaje ale plăţilor cu carduri nu trebuie uitată posibilitatea de a ţine mai bine evidenţa plăţilor, pe extrasul lunar al contului sau cardului. Astfel, este mai uşor să ţii plăţile sub control şi poate chiar să economiseşti bani. Mai nou, cei mai mulţi emitenţi de carduri (bănci şi IFN-uri) oferă aplicaţii de internet banking si mobile banking, deci plăţile online se regăsesc rapid în rapoarte accesibile… online.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide