Aviz favorabil pentru portul turistic şi de agrement din Călăraşi

Portul Turistic şi de Agrement, care urmează să fie amenajat de Consiliul Judeţean Călăraşi pe malul braţului Borcea, a primit aviz favorabil de la Ministerul Turismului.

„Vestea bună pe care am primit-o de la Ministerul Turismului ne dă practic undă verde pentru semnarea contractului de finanţare în vederea începerii lucrărilor pentru Portul Turistic şi de Agrement. Este o dovadă în plus că eu şi echipa mea de la Consiliul Judeţean ne facem treaba extrem de serios şi nu le oferim oamenilor vorbe goale, ci fapte concrete pentru confortul lor şi dezvoltarea judeţului.

Trebuie să valorificăm la maximum beneficiile pe care ni le oferă Dunărea la Călăraşi, pentru că avem un potenţial turistic uriaş. Acest proiect al Consiliului Judeţean nu este doar spectaculos, datorită arhitecturii sale, ci reprezintă şi o punte de legătură între noi şi turiştii români şi străini, între noi şi potenţialii investitori, care să vină la Călăraşi şi să creeze locuri de muncă bine plătite. Doresc să felicit echipa Direcţiei de Dezvoltare a Consiliului Judeţean Călăraşi, extrem de perseverentă, care a muncit cu mult devotament pentru reuşita acestui proiect şi vă asigur că vom continua să atragem investiţii importante la Călăraşi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă.

Portul Turistic şi de Agrement presupune atât consolidarea malului Borcea, cât şi construirea de pontoane pentru acostarea a 260 de ambarcaţiuni.

De asemnea, va fi ridicat un pavilion pentru evenimente expoziţionale, conferinţe şi simpozioane. Proprietarii ambarcaţiunilor vor avea la dispoziţie un atelier pentru repararea ambarcaţiunilor, precum şi spaţii pentru conservarea acestora pe timp de iarnă.

Tot în Portul Turistic vor exista atât spaţii comerciale, cât şi staţii pentru alimentarea cu combustibil a navelor de agrement.Valoareatotală a investiţiei, care se va realiza pe o suprafaţă de peste 8,2 hectare, este de peste 15 milioane de euro, bani asiguraţi din bugetul de stat, în Masterplanul pentru Turism.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide