Bănuiţi de furt din locuinţă sau anexe, identificaţi de poliţişti

Investigaţii efectuate de poliţiştii din Chirnogi au condus la identificarea cu operativitate, la scurt timp de la sesizarea faptei, a doi tineri din localitate, bănuiţi de furtul mai multor păsări din anexa unei gospodării.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au prins doi minori, care în noaptea de 06/07 ianuarie 2016 ar fi pătruns în curtea unui localnic şi ar fi sustras păsări dintr-o anexă.

Prejudiciul în valoare de 1.000 lei a fost recuperat şi restituit proprietarului, cercetările fiind continuate de poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite.

 

La data de 10 ianuarie 2016, poliţiştii din Dor Mărunt au fost sesizaţi despre sustragerea dintr-o locuinţă a unei combine muzicale.

Cercetările demarate de îndată au condus la identificarea a doi tineri, care ar fi pătruns prin efracţie într-o locuinţă, în lipsa de acasă a proprietarului, şi ar fi sustras o combină muzicală în valoare de 700 lei.

Prejudiciul a fost recuperat, în cauză fiind continuate cercetările sub aspectul infracţiunii de furt calificat.

 

Poliţiştii recomandă proprietarilor luarea unor măsuri de protecţie a locuinţelor şi anexelor gospodăreşti pentru prevenirea furturilor: 

– închiderea uşilor, ferestrelor şi a tuturor căilor de acces, la plecarea de acasă;

–                      asigurarea corespunzătoare cu încuietori a uşilor, garajelor, padocurilor sau coteţelor;

–                      asigurarea iluminatului curţii pe timpul nopţii;

–                      nu invitaţi în curte persoane care, sub pretextul vânzării diferitelor produse, încearcă să cunoască toate împrejurimile curţii şi modul în care asiguraţi securitatea animalelor şi păsărilor;

–                      când intraţi în contact cu persoane amatoare să cumpere animale sau păsări, încercaţi să reţineţi, pe cât posibil, semnalmentele acestora sau numerele de înmatriculare ale autovehiculelor cu care se deplasează;

–                      nu lăsaţi animalele nesupravegheate la păşunat pe izlaz sau pe câmp;

dacă plecaţi de la domiciliu pentru o perioadă de timp, rugaţi un vecin sau o persoană de încredere să vă supravegheze curtea şi locuinţa.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
La reînceperea școlii, POLIȚIA vă recomandă! Stimați părinți:

Încurajați-vă copilul să vă povestească ce prieteni are, cu ce probleme se confruntă și cum își petrece timpul liber! Petreceți...

Închide