Baza sportivă „Nelu Baraitaru”, inaugurată de Ziua Comunei Grădiştea

Mircea Brânduşă. În data de 16 august, la Grădiştea, s-a sărbătorit „Ziua Comunei, Sărbătoarea Dunării, a Marinei şi a Pescarilor”, eveniment organizat în mod tradiţional în fiecare an în preajma zilei de Sfânta Marie Mică (Adormirea Maicii Domnului).  În cadrul evenimentului, pe lângă manifestările tradiţionale, s-a organizat şi un târg cu produse agro – alimentare şi de artizanat.

Ciclism prin Grădiştea  –Tradiţie, Cultură şi Natură

Comuna Grădiştea este o localitate dunăreană cu acces la mai multe lacuri ai cărei locuitori, pe lângă agricultură, au practicat şi pescuitul (lucru dovedit de artefactele descoperite pe teritoriul comunei în cele trei situri arheologice).

Astfel, Comuna Grădiştea a implementat proiectele „Piste pentru ciclişti – cale de valorificare a tradiţiilor şi potenţialului economico-social al comunei Grădiştea, judeţul Călăraşi” şi „Conservarea specificului local prin organizarea de târguri tradiţionale şi evenimente culturale, utilizarea mijloacelor de prezentare on-line a patrimoniului natural şi cultural al comunei Grădiştea”.

Valoarea totală a proiectului „Piste pentru ciclişti” este de 566.635 lei, din care valoarea eligibilă este de 456.401 lei, valoare TVA de 110.234 lei, iar valoarea de cofinanţare de 2.189 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni. Pista pentru ciclişti se desfăşoară de-a lungul Drumului Naţional 31 Călăraşi- Olteniţa, pe partea stângă , cu o lungime de 5.641 m. Începe de la lacul Gălăţui din satul Rasa la km 10 pe DN31 şi se termină în satul Grădiştea în dreptul străzii Buzesti. Pista are o lăţime de 1 m şi 29 platforme de încrucişare cu lungimea de 8 m şi lăţimea de 1,0 m, amplasate la cca. 200 m una de alta.

Implementarea proiectului şi realizarea pistei pentru ciclişti vor contribui la promovarea turismului local şi la dezvoltarea durabilă a zonei.

A fost inaugurată baza sportivă „Nelu Baraitaru”

Manifestările dedicate Zilei Comunei Grădiştea au fost şi anul acesta pe placul tuturor. Oaspeţii de seamă şi participanţii au făcut ca atmosfera să fie de invidiat. Manifestaţiile dedicate acestui important eveniment au debutat cu deschiderea unui Târg organizat cu prilejul Zilei Comunei, Sărbătorii Dunării, a Marinei şi a Pescarilor şi Inaugurarea bazei sportive „Nelu Baraitaru”, denumire adoptată prin hotărâre a Consiliului Local Grădiştea. A urmat o slujbă religioasă oficiată de un sobor de 4 preoţi, Spiroiu Mişu, Frumuşelu Mihai, Caracaş Dumitru şi Oancea Marian. Apoi a continuat cu festivitatea de acordare a unor distincţii. Pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea fotbalului local, judeţean şi naţional, au fost acordate 3 trofee: o minge – Nelu Neagu, zis „Mealcă”, o plachetă – Ion Baraitaru, zis „Chiaburu” şi un tricou – Pană Gheorghe, zis „Curcă”, toate purtând numele gloriei locale, Nelu Baraitaru.

Pentru aniversarea a 50 de ani de căsătorie, Dobriţa şi Valeriu Ene, Petra şi Gheorghe Petrache, Georgeta şi Stan Popa, Anghelica şi Nicolae Burlacu, Ioana şi Emil Cristea, Norica ŞI Nelu Vlad, au primit plachete omagiale cu menţiunea „Doi oameni, doi tovarăşi de drum care şi-au dăruit iubire şi ne sunt exemple!” Distincţiile au fost acordate foştilor viceprimari ai localităţii Grădiştea: Ecaterina Radu, Achim Doru, Marin Dobre, Octavian Movilaru, Petre Nuţu şi vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, Marian Dinulescu. Preşedintele AJF Călăraşi, Doru Dincă, a înmânat edilului comunei, din partea FRF, un trofeu având gravate următoarele cuvinte: „Se acordă Domnului Primar CONSTANTIN CORBU, cu deosebită consideraţie, pentru dezvoltarea fotbalului Călărăşean! 16.08.20119”.

Au urmat frumoase momente artistice oferite de o talentată fetiţă în vârstă de 6 ani, Adelina Ştefănescu care, prin vocea şi talentul ei, a smuls ropote de aplauze de la spectatori, iar primarul Constantin Corbu a îmbrăţişat-o la coborârea de pe scenă. Ansamblurile folclorice locale, Ghiocel de Bărăgan, Brâuleţul Dunării de Jos, Bărăganul şi Ansamblul folcloric din Georgia au încântat prin repertoriul de dansuri populare tradiţionale.

La ora 17.00,  primarul Constantin Corbu a transmis un mesaj de suflet către comunitate.

După care s-a dat startul petrecerii printr-un program artistic de excepţie în care artişti consacraţi precum Georgel Nucă, Maria Ionescu Căpitănescu şi Constantin Enceanu au încântat asistenţa. Aproape de ora 22.00, un splendid foc de artificii a luminat cerul, anunţând încheierea sărbătorilor dedicate comunităţii.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide