Biblioteca Județeană „Casa Demetriade” va fi renovată

Astăzi, la sediul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță și primarul din Silistra, Yulian Naydenov au semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Dezvoltarea produselor comune de turism și revitalizarea moștenirii culturale”.

În cadrul acestui proiect transfrontalier, depus pe Programul Interreg România – Bulgaria, cu o valoare totală de 1.499.992, 54 euro, Consiliul Județean Călărași va reabilita “Casa Demetriade”, clădirea în care își desfășoară activitatea secția de copii a Bibliotecii Județene.

După terminarea lucrărilor, estimate pe o durată de 27 luni și 28 de zile, clădirea va avea destinația de Secție a Științelor Naturii, structură componentă a Muzeului Dunării de Jos.

„La preluarea mandatului am efectuat o vizită la biblioteca de pe strada București. Ceea ce am văzut acolo m-a mâhnit. O clădire emblematică lăsată să devină o ruină. Felicit echipa Direcției de Dezvoltare Regională din cadrul CJ Călărași, coordonată de Eduard Grama, care a cautat soluții, parteneri, axe ca această clădire să fie repusă pe circuitul celor mai frumoase monumente istorice din România”, a precizat, imediat după semnarea contractului,  președintele Consiliului Județean Călărași.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide