Biblioteca Judeţeană s-a mutat în casă nouă cu toate că la clădire mai este de lucru

Rodica Zaharia. Despre finalizarea clădirii Bibliotecii Judeţene se va vorbi spre finalul anului 2016, cel puţin asta susţine preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, prezent în cadrul unei conferinţe de presă, unde a mai adăugat că se va mai scoate la licitaţie ce mai este de construit.

„Biblioteca s-a terminat, iar contractul cu ce a mai rămas de construit îl vom scoate la licitaţie, să facem stadiul fizic. Nu s-a terminat în program şi din vina noastră, mai puţin din vina constructorului, am tot schimbat soluţiile. Încercăm să teminăm anul ăsta, acum şi în funcţie de cum se va termina licitaţia, dacă sunt sau nu sunt contre, dacă ne judecăm. La bibliotecă încă nu avem şef, pentru postul de manager am făcut un concurs, nu s-a prezentat nimeni şi o să trebuiască să-l repetăm până se va ocupa. E şi salariul mic acolo şi nu mai vrea lumea să aibă reponsabilităţi”, a explicat Răducu Filipescu.

Filipescu a mai fost chestionat şi vizavi de prezenţa unei unităţi de alimentaţie publică în clădire.

„Noi am avut cinci etaje, iar un etaj va fi de alimentaţie publică. Ăştia nu au vrut să vină pentru că nu pot face circuitul auto. McDonalds-ul îşi face circuitul auto, intri şi cumperi cu maşina. N-am avut cum, am avut un impediment şi pe zona de parcare. Nu avem unde să parcăm câte maşini vor ei şi atunci a trebuit să reducem, să scoatem etajul acesta din discuţie şi să facem nişte modificări de proiect. Modificările din proiect au întârziat momentul terminării, constructorul nu a avut cum să lucreze că s-au făcut nişte schimbări, a mutat personalul de la bibliotecă la etajul superior scoţând etajul de alimentaţie publică şi am întârziat şi nu l-am terminat. O să-l terminăm, nu e nicio problemă. Acum la parter va rămâne numai bibliotecă, fără alimentaţie publică, fără nimic şi vrem sus pe platformă să facem o cafenea să o numim cafeneau literară, să facem şi noi ceva mai sofisticat aşa, să spunem. Stai la un ceai şi discuţi despre o carte. Cine? Nu ştiu. Oricum, numai Biblioteca Judeţeană va fi acolo”, a conchis Filipescu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide