Bilanţul Programului Interreg V-A România – Bulgaria la final de an – de la plan la realizări

Bilanţul Programului Interreg V-A România – Bulgaria la final de an – de la plan la realizări

Programul Interreg V-A România – Bulgaria este în al 5-lea an de implementare, până acum fiind contractate 168 de proiecte comune în valoare de 264 milioane de euro, iar dintre acestea 76 sunt deja finalizate.

În cifre, bilanţul implementării Programului ne arată următoarele:

  • 199 de proiecte selectate din totalul celor 855 proiecte depuse, în valoare de aproximativ 322 milioane euro;
  • 168 de proiecte contractate în valoare de aproximativ 264 milioane euro;
  • 91 de proiecte în implementare în valoare de aproximativ 209 milioane euro;
  • 76 proiecte finalizate în valoare de aproximativ 55 milioane euro.

Cifrele de mai sus sunt o dovadă a vitalităţii Programului şi a capacităţii sale de a crea o Europă echitabilă, mai bună şi mai puternică, graţie angajamentului celor implicaţi în gestionarea Programului şi, în egală măsură, a celor, care implementează proiectele finanţate. Eforturile continue pentru îmbunătăţirea vieţii şi a muncii transfrontaliere prin depăşirea obstacolelor din calea vieţii de zi cu zi a cetăţenilor europeni din regiune, sunt repere cheie în acest sens şi reprezintă motive de mândrie, conştienţi fiind că obiectivele Europei unite nu se pot atinge fără regiuni puternice.

În acelaşi timp, cifrele menţionate întăresc convingerea că viitorul coeziunii îşi găseşte rădăcinile în succesul de care Programul Interreg V-A România – Bulgaria se bucură în prezent, cunoscut fiind faptul că parteneriatele create în cadrul Programului contribuie în mod eficient la găsirea de soluţii comune la provocările comune, contribuind la crearea de punţi transfrontaliere şi transculturale.

Pentru a afla mai multe informaţii despre Programul Interreg V-A România-Bulgaria, despre evenimentele viitoare, dar şi despre proiectele finanţate, vă invităm să accesaţi pagina de internet www.interregrobg.eu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide