Burse de 200 de lei lunar, acordate de CJ, pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale din Călăraşi

Hotărârea privind aprobarea numărului şi cuantumului burselor sociale pe criterii medicale acordate elevilor Şcolii Gimnaziale Speciale nr.1 Călăraşi pentru anul şcolar 2019-2020 a fost aprobată în unanimitate de consilierii judeţeni călărăşeni.

Potrivit iniţiatorului Hotărârii, preşedintele CJ, Vasile Iliuţă, se vor acorda 62 de burse sociale pe criterii medicale, cuantumul uneia fiind de 200 lei lunar. Bursele sociale pe criterii medicale se acordă în fiecare an şcolar, pe perioada cursurilor şcolare, dar şi pe perioada vacanţelor şcolare dacă beneficiarii au promovat anul şcolar sau la sfârşitul anului şcolar, dacă sunt corigenţi doar la o singură disciplină de învăţământ şi au media anuală 10 la purtare sau calificativul „foarte bine”.

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Călăraşi nr. 3 din 11.01.2017 a fost înfiinţată Şcoala Gimnazială Specială nr.1 Călăraşi pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale. Conform prevederilor Ordinului MECTS nr. 5576/2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, elevii cu cerinţe educaţionale speciale (C.E.S.) beneficiază şi de burse sociale pe criterii medicale.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide