Călărășenii sunt invitați la filmul documentar istoric ”Vicina. Cetate și Mitropolie”

Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” din municipiul Călărași vă invită marți, 10 Noiembrie 2015, orele 18:00, la Sala Barbu Știrbei a Centrului Cultural Județean Călărași pentru lansarea filmul documentar istoric ”Vicina. Cetate și Mitropolie.”

Filmul este înscris în ”Festivalul Filmului Anului Ortodox”- FAO 2015 – de film scurt.

Într-o postare pe o rețea de socializare, realizatorii arată interesul lor pentru această peliculă și mai ales pentru mesajul pe care filmul îl transmite:
”Am vrea sa-l promovăm cât mai mult, să nu rămână doar o apariție la un festival de film și atât. Dorim să-l cunoască lumea toată! Este important pentru noi să arătăm lumii valorile noastre culturale, istorice, ecleziastice.
Este interesantă istoria Vicinei… Atât ca și cetate, dar și ca Mitropolie. Faptul că părerile istoricilor sunt controversate o face și mai interesantă, plină de mister!  Vă vom lăsa pe dumneavostră să concluzionați, ținânt cont de părerile avizate ale celor care au făcut descoperiri arheologice atât pe Insula Păcuiul lui Soare, dar și la Măcin, Niculiţel, Mahmudia, Hârşova, Capidava, Cernavodă sau Isaccea, pentru că nu putem afirma cu certitudine că Vicina a fost aici, pe Insula Păcuiul lui Soare.
Paradoxal este că vizităm de atâtea ori insula sau cetatea și cu toate acestea știm atât de puține despre ea! Așa că… sperăm să o descoperim împreună!”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
10 Noiembrie 2015/Horoscop

Berbec Vei avea parte de o zi destul liniştita, chiar cam plictisitoare. O întâlnire cu o cunoștință mai veche îţi...

Închide