Călăraşi / Hoţii fură tot de pe DN-uri – indicatoare, borne sau parazăpezi

Rodica Zaharia. La nivelul judeţului Călăraşi, hoţii îşi arată, din ce în ce mai des, atracţia pentru indicatorele rutiere. Nu este lună în care, pe un sector de drum, să nu dispară semnele de circulaţie, parapeţi de protecţie sau orice alt material aferent ce se poate valorifica. În timp ce reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale constată dispariţia lor şi le înlocuiesc, poliţia îi caută pe hoţi.  

Reţeaua de drumuri naţionale din judeţul Călăraşi are 294 de km, plus partea aferentă din Autostrada Soarelui. Pe majoritatea drumurilor dispar periodic indicatoarele, bornele kilometrice, parazăpezile, diverse cabluri, pompe, iar cele care nu dispar sunt distruse. Acest lucru ne-a fost confirmat chiar de directorul SDN Călăraşi, Marian Ichim, care a menţionat că problema este mai veche, dar în permanent se înlocuieşte ceea ce lipseşte.

„La nivelul judeţului Călăraşi, pe sectorul de drum al DN-urilor şi pe porţiunea din A2, ne confruntăm cu furtul tablelor de indicatoare, parapeţi, garduri de protectie, parapeţi de zăpadă, orice. Poliţia este tot timpul sesizată când se constată orice furt, dar de cele mai multe ori, cazurile rămân cu autor necunoscut. Cea mai atractivă zonă pentru furturi este DN3A, Lehliu – Feteşti, tronson unde, în proporţie de 90% dispare tot. Dar, imediat ce se constată o lipsă a unui panou, indicator, sau orice alt material, se înlocuieşte imediat. Costurile sunt mari, dar se fac eforturi pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii normale”, a precizat Marian Ichim, şeful SDN Călăraşi.

Aceeaşi sursă a mai precizat că au fost situaţii când într-o singură noapte s-au furat toate indicatoarele pe porţiuni diferite de drum. Chiar şi pe A2, două parcări au fost închise, devenind nefuncţionale după furtul pompelor submersibile şi dispariţia cablului electric al instalaţiilor de iluminat , parcări care ulterior au fost deschise după ce lucrătorii au înlocuit lipsurile.

Pe cei 294 de km de drum naţional călărăşean există în jur de 4.000 de indicatoare rutiere, table care fac deliciul hoţilor. Curios este faptul că poliţiştii verifică periodic centrele de fier vechi, dar puţine sunt dăţile când se găsesc obiectele furate. Datorită intervenţiei prompte al lucrătorilor SND Călăraşi, pe sectorul de drum naţional aferent judeţului Călăraşi nu au avut loc incidente rutiere din cauza lipsei indicatoarelor .

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide