Călăraşi / Vacanţe pentru copiii instituţionalizaţi

Rodica Zaharia. În acestă vară, copiii din centrele de plasament aflate în  subordinea DGASPC Călăraşi, împreună cu însoţitorii lor se vor bucura de câteva zile la mare.

Până acum, în urma unei sponsorizări, 75 de copii au petrecut un sejur la mare gratuit, urmând ca zilele următoare, alţi 10 copii din cadrul Centrului Sera să plece tot la mare.

„Periodic, vom face eforturi ca toţi copiii din Centrele Sf.Maria, Sera, Dumbrava, Perişoru, Făurei şi Olteniţa să meargă la mare sau la munte. Unii dintre copii din centre mai sunt luaţi de părinţi în vacanţă, alţii merg în taberele gratuite, iar alţii beneficiază de sponsorizări. Oricum, facem toate eforturile ca toţi copiii să se bucure aşa cum trebuie de vacanţa de vară, ţinând cont că avem atât copii mici, dar şi elevi şi studenţi”, a precizat pentru Obiectiv, Doiniţa Nicolae, directorul DGASPC Călăraşi.

În prezent, la Centrul Sera sunt 48 de copii, la Centrul Sf.Maria 23, la Dumbrava 5, Perişoru 103 copii, la Făurei 36, iar la Centrul Olteniţa 42. Cei mai mulţi dintre copiii instituţionalizaţi au vârste cuprinse între 5 şi 8 ani, cel mai mic fiind de 3 ani, iar cel mai mare de 26 ani.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide