Călărași/14.500 de elevi vor beneficia de rechizite gratuite, în anul școlar 2016 – 2017

Peste 555.000 de elevi vor beneficia de rechizite gratuite, în anul școlar 2016 – 2017. În județul Călărași vor fi achiziționate pachete pentru 14.500 de copii proveniți din familii cu venituri mici, în valoare totală de 393.500 lei.

La nivel național, Ministerul Educației a repartizat Inspectoratelor Școlare Județene 11.839.670 de lei, în vederea achiziționării pachetelor cu rechizite gratuite care vor fi distribuite elevilor din ciclul primar și gimnazial, în anul școlar 2016 – 2017. Valoarea maximă, în anul şcolar 2016-2017, a fiecărui pachet de rechizite şcolare este în sumă de 25 lei/pachet/elev din învăţământul primar şi 30 lei/pachet/elev din învăţământul gimnazial. Pachetele conţin materiale comune ciclului primar şi cel gimnazial, dar şi rechizite diferenţiate în funcţie de clasă. De exemplu, toţi beneficiarii primesc caiete, ascuţitoare, radieră, creion şi pix, la care se adaugă acuarele, riglă, penar, creioane colorate, stilou, beţişoare sau ghiozdan pentru elevii de clasa I şi şablon Harta României, vocabular pentru clasele II-IV, trusă de geometrie-clasele V-VIII.

Conform, legii, de rechizite gratuite beneficiază, anual, elevii din ciclul primar și ciclul gimnazial proveniți din familii al căror venit lunar mediu pe membru de familie este de cel mult 50% din salariul minim brut pe țară, a cărui valoare este, de la 1 mai 2016, de 1.250 de lei.

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide