Călărași/Câte autovehicule, oprite în trafic de inspectorii RAR, anul trecut, prezentau pericol iminent de accident

Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, pe parcursul anului trecut, 1266 de vehicule în județul Călăraşi. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 1,34% (17) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 69,27% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte iar 45,81% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate).

Din totalul vehiculelor verificate, 2,53% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).
În urma analizei emisiilor poluante, la 24,62% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Călăraşi de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2016 au fost aplicate 486 sancțiuni, au fost reținute 10 permise de conducere și 452 de certificate de înmatriculare.

Etichete:

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide