Călărași/Manifestări dedicate Zilei Eroilor Neamului

Manifestări dedicate Zilei Eroilor Neamului s-au derulat astăzi, 9 iunie, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Central Călărași. La eveniment au luat parte sute de călărășeni, dar și autorități locale, cadre militare în rezervă și veterani de război.

În cadrul ceremoniei, George Iacob, prefectul județului Călărași a ținut un discurs în memoria eroilor căzuți pe front. „Celebrăm astăzi două sărbători care îngemănate definesc esența spirituală a poporului român. Vorbim despre Înălțarea Domnului, eveniment liturgic, asociat tradițional cu pomenirea eroilor, care s-au jertfit pentru apărarea valorilor noastre creștine și naționale. Sărbătorim credința și speranța, în învierea morților și deopotrivă cu memoria ostașilor, înaintașilor care și-au sacrificat viața ori sănătatea pentru împlinirea idealurilor noastre naționale. În gloria eternă „a muri” înseamnă „a trăi”. Ziua Eroilor este o răsplată din neuitare pentru cei care au căzut, dar și un îndemn înălțător pentru cei care datorează viața și prosperitatea. Este bine să cinstim pe cei care nu mai sunt. Este și mai bine ca prin dăruire și corectitudine să arătăm zi de zi respectul cuvenit pentru darurile neprețuite pe care ni le-au transmis eroii României cu „moartea pe moarte călcând”. Doamnelor și domnilor, dăm astăzi slavă mântuire Domnului nostru Iisus Hristos, care Înălțându-se la dreapta lui Dumnezeu nu părăsește lumea noastră, ci continuă să fie pururea prezent, dăruindu-ne adevăratul exemplu de desăvârșire. Eoii Neamului alături de sfinții săi sunt de asemenea modele luminoase, demne de urmat, capabile să învigoreze sufletele noastre. Prin aceasta înțelegem că reflectând iubirea și milostenia divină, noi suntem datori să luminăm existența celor de lângă noi și calea generațiilor viitoare. Fie ca Domnul Iisus Hristos, cel înviat din morți să dăruiască veșnică odihnă tuturor eroilor noștri căzuți acolo unde datoria i-a chemat. Hristos s-a Înălțat!”

La sfârșitul manifetărilor, elevii de la Colegiul „Barbu Știrbei” au susținut un scurt moment artistic, iar autoritățile locale, formațiunile politice și cadrele militare au depus coroane cu flori la Monumentul Eroilor. Evenimentul a fost încheiat cu salve trase de jandarmii călărășeni.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide