Călărași/Premiera filmului ”Vicina. Cetate și Mitropolie”, un succes

Rodica Zaharia. Sala de spectacole “Barbu Știrbei” din municipiul Călărași a găzduit marți, 10 noiembrie 2015, premiera filmului documentar istoric ”Vicina. Cetate și Mitropolie”, realizat de un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Tudor Vladimirescu” sub coordonarea preotului Florian Alin Butoi.

Filmul are o durată de aproximativ 30 de minute, iar din distribuție fac parte elevii Alexandru Andrei, Larisa Andreea Barbu, Alina Petre, Adriana Durac, Andreea Loredana Dumitru, Dana Miu, regia și șcenariul aparține pr. Florian Alin Butoi, documentarist pr.dr.Alin Doru Barz, imagine Andrei Fota, montaj Iuliana Luca, producție Mihaela Prevenda (Original IMA).

”Am vrea sa-l promovăm cât mai mult, să nu rămână doar o apariție la un festival de film și atât. Aș vrea să-l cunoască lumea toată! Este important pentru noi să arătăm lumii valorile noastre culturale, istorice, ecleziastice. Este interesantă istoria Vicinei… Atât ca și cetate, cât și ca Mitropolie. Faptul că părerile istoricilor sunt controversate o face și mai interesantă, plină de mister! Vă vom lăsa pe dumneavostră să concluzionați, ținânt cont de părerile avizate ale celor care au făcut descoperiri arheologice atât pe Insula Păcuiul lui Soare, dar și la Măcin, Niculiţel, Mahmudia, Hârşova, Capidava, Cernavodă sau Isaccea, pentru că nu putem afirma cu certitudine că Vicina a fost aici, pe Insula Păcuiul lui Soare. Paradoxal este că vizităm de atâtea ori insula sau cetatea și cu toate acestea știm atât de puține despre ea! Așa că… sperăm să o descoperim împreună”  – pr. Florian Alin Butoi.

Filmul este înscris în ”Festivalul Filmului Anului Ortodox”- FAO 2015 – de film scurt, iar călărășenii și nu numai pot vota acest film pe site-ul http://filmulanuluiortodox.ro/film/dupa-tip/documentar/367-vicina-cetate-si-mitropolie.html

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Consiliul Judeţean Călăraşi/Consilierii sunt convocaţi în şedinţă extraordinară

Se convoacă Consiliul Judeţean Călăraşi, în şedinţă extraordinară, la data de 12 Noiembrie 2015, orele 12 00 , în sala...

Închide