CĂLĂRAȘI/Sute de credincioși prezenți la sfințirea veșmântului pictural al Bisericii ”Nașterea Sf.Ioan Botezătorul”

Rodica Zaharia. Biserica ”Nașterea Sf.Ioan Botezătorul” din municipiul Călărași, aflată în vecinătatea școlii nr.11, a fost neîncăpătoare duminică, 6 martie 2016, pentru sutele de credincioși prezenți la slujba de sfințire a veșmântului pictural. Sub protia Preasinției Sale, Părintele Episcop Vincențiu, s-a săvârșit Sfânta Liturghie unde au slujit părinții consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor – Silviu Dascălu, părintele protopop Eugen Ramon Ilie, preoţi şi diaconi. Sutele de credincioși s-au bucurat slujba deosebită a arhiereului, dar și de corul Protopopiatului Călărași.

Cu acest prilej au fost aduse părticele din Moaştele Sfântului Nectarie din Eghina (Grecia) unde credincioși s-au putut închina până în cursul dimineții de luni, 7 martie.

Părintele Episcop Vincențiu a felicitat credincioșii și preoții, dar și autoritățile locale pentru contribuția care au adus-o acestei parohii.

După slujba Sfintei Leturghii, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Presfințitul Părinte Vincențiu a hirotesit pe părintele paroh Alexandru Alin Badea oferindu-i gradul de iconom stavrofor pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și a Casei lui Dumnezeu, Biserica. Gradul de iconom stravrofor este cea mai înaltă distincție care poate fi acordată unui preot.

Tot cu acest prilej și părintele Nicușor Dumitru a primit „Crucea Sloboziei” pentru activitatea roditoare la parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”  din municipiul Călărași.

Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire – diplome – unor persoane care s-au implicat jertfelnic în realizarea picturii bisericii care duminică a fost sfințită. Peste 100 de diplome au fost oferite credincioșilor, binefăcători ai bisericii, consilierilor locali și județeni, dar și autorităților locale și județene.

Sfinția Sa, Episcopul Vincențiu a  acordat Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor doamnei Diana Vieru pentru lucrarea sa jertfelnică cu grupul de copii din parohie.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie s-a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici. Evenimentul a fost transmis live pe internet de Agenția de Presă „Lăcașuri Ortodoxe”.

La eveniment au fost prezenți și oficiali călărășeni: primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, viceprimarul Marius Dulce, prefectul județului Călărași, George Iacob, col. Gheorghe Daniel Popa – inspectorul șef al ISU Călărași, consilieri locali, precum și reprezentanți ai IPJ Călărași.

1 Comentariu

  1. Elena FLOREA
    7 martie 2016 - 15:06

    Felicitari parintelui Alin si intregii echipe care a savarsit acest lacas de cult.Vrednic este!

    Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
SIMULARE BACALAUREAT: Astăzi începe simularea la nivel naţional. Calendarul examenelor

Simularea examenului de Bacalaureat va avea loc în perioada 7 – 10 martie, la nivel naţional, pentru cei peste 345.000...

Închide