Călărași/Târgul județean al Firmelor de Exercițiu 2016

Pe data de 24 iunie va avea loc târgul județean „Firma de exercițiu”. Evenimentul se va desfășura la Consiliul Județean Călărași, Sala Barbu Știrbei, începând cu ora 10.00.

Deja devenită o tradiție, metoda de predare „Firma de exercițiu” constituie un exemplu de bună practică pentru învățământul profesional și tehnic, profil servicii.

De 11 ani, liceele tehnologice din județul Călărași au îmbrățișat această metodă având rezultate recunoscute atât la nivel național cât și internațional.

Promotorul acestui concept în județul Călărași, devenit metodă de predare a fost Colegiul Economic prin organizarea si participarea la diferite târguri județene și regionale, acesta, a transmis metoda „Firma de exercițiu”  către celelalte licee cu profil tehnologic ca o premisă a integrarii pe piata muncii a absolvenților. Conștientizarea avantajelor și urmărirea anuală a feedback-ului din piața muncii prin implementarea metodei interactive și inovatoare de învățare Firmă de exercițiu în cadrul orelor de curs, a determinat Colegiul Economic Călărași să editeze ghidul numit A.B.C.-ul Firmei de Exercițiu în cadrul Proiectului CEPRO, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni”

Ghidul de inițiere și învățare privind organizarea activității în Firma de Exercițiu a fost distribuit gratuit către școlile cu profil tehnologic și cuprinde 3 volume:

– Antreprenor (înființare și activare firmă de exercițiu, recrutare și angajare personal);

– Business plan (organizarea activității în F.E, realizarea planului de afaceri și exersarea unor tranzacții);

– Competitivitate (promovarea imaginii firmei, a produselor si serviciilor, participarea la competițiile Târgului Firmelor de exercițiu).

Alături de ghid, Colegiul Economic prin echipa de cadre didactice de specialitate editează anual Revista Viitorii Antreprenori în care se regăsește activitatea de profil economic dar și participările la competițiile locale, regionale, naționale și internaționale.

Rezultatele nu au întârziat să apară, astfel ca judetul Călărași se poate mândri cu o participare de 21 firme de exercițiu din județ din 12 licee cu profil tehnologic:

Colegiul Economic, Liceul Tehnologic Nr. 1 Borcea, Colegiul Tehnic „Ștefan Bănulescu”, Colegiul Agricol „Sandu Aldea”, Liceul Danubius, Liceul Tehnologic „Dan Mateescu”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Liceul Tehnologic „Duiliu Zamfirescu” Dragalina, Liceul Tehnologic Nr. 1 Fundulea, Liceul „Alexandru Odobescu” Lehliu Gară, Liceul Tehnologic „Ion Ghica” Oltenita, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Oltenița.

Târgul Firmelor de Exercițiu este o modalitate de dezvoltare a competențelor necesare unui întreprinzător dinamic: gândirea critică, luarea deciziilor, asumarea responsabilităților și nu în ultimul rând familiarizarea elevilor cu mediul de afaceri.

Târgul Judetean al Firmelor de Exercițiu reprezintă o serie de competiții la care elevii vor participa și evalua activitatea firmelor de exercițiu asemeni oamenilor de afaceri, educându-și astfel spiritul antreprenorial.

Categoriile din cadrul târgului sunt:

– Cea mai bună prezentare a firmei-PPT;

– Cel mai bun catalog;

– Cel mai profesionist stand;

– Cel mai bun spot publicitar;

– Cel mai profesionist personal de stand;

– Cea mai buna pagina WEB.

Prin acest eveniment, organizatorii își propun să-i învețe pe tinerii participanți să simuleze activitățile unei firme reale, să dobândească competențe în toate activitățile și departamentele unei firme, competențe necesare pentru a decide trecerea la nivelul următor — excelența în afaceri.

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
PNL/Iliuță – președinte de Consiliu Județean, Marian Dinulescu și Valentin Barbu – vicepreședinți

PNL Călărași a reușit, în urma alegerilor locale pentru CJ Călărași, să obțină majoritatea simplă în forul județean - 17...

Închide