Călărașiul va avea, în sfârșit, o Școală Specială de Învățământ Integrat

Deși până acum, în sediul Școlii nr. 4 din municipiul Călărași, funcționau 6 clase destinate învățământului special, în cadrul CJRAE (Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională), județul Călărași rămăsese singurul din țară care nu avea o Școală de acest fel, cu statut juridic.

În urma demersurilor făcute de inspectorul general școlar, prof. dr. Constantin Tudor, de la începutul anului școlar viitor, la Călărași va funcționa Școala Specială de Învățământ Integrat.

Sediul acesteia va fi în cadrul Școlii nr 4, acolo unde acum se află sediul CJRAE, urmând ca acesta să fie mutat în clădirea în care a funcționat Colegiul Național Barbu Știrbei.

Astfel, noua școală din Călărași va avea propria schemă de personal și conducere proprie iar numărul de clase se va mări la 10. Conform inspectorului Constantin Tudor, și numărul de elevi va crește de la 46, în prezent, la 80. Aceasta se va numi Școala Specială Nr. 1 Călărași, va fi coordonată metodologic de ISJ Călărași și finanțată de Consiliul Județean.

Schema de personal va fi formată din 40 de persoane, jumătate personal didactic și jumătate personal nedidactic și auxiliar. Învățământul special durează 10 clase și nu 8 așa cum se întâmplă la clasele normale pentru că programa este una mai lejeră.

Părinții copiilor cu probleme care sunt școlarizați, în regim extern, primesc în plus în jur de 400 de lei, pe lângă indemnizația de însoțitor de 1250 lei.

În altă ordine de idei, în clădirea rămasă liberă după mutarea Colegiului Barbu Știrbei se va muta și Palatul Copiilor din municipiu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide