Cardul profesional european – EPC pentru recunoașterea calificărilor profesionale în țările UE

Cardul profesional european (EPC) este o procedură electronică pe care o puteți utiliza pentru a obține recunoașterea calificărilor dumneavoastră profesionale în altă țară din UE. Este o procedură mai ușoară, mai rapidă și mai transparentă decât metodele tradiționale de recunoaștere a calificărilor profesionale: puteți urmări on-line evoluția cererii dumneavoastră și puteți reutiliza documente încărcate deja pentru a depune cereri noi în alte țări.

Momentan, puteți utiliza procedura EPC doar dacă sunteți:

-asistent medical generalist

-farmacist

-fizioterapeut

-ghid montan

-agent imobiliar

Puteți utiliza procedura EPC în cazul în care:

-doriți să vă practicați profesia în altă țară din UE, temporar și ocazional (mobilitate temporară);

-doriți să vă stabiliți în altă țară din UE și să vă exercitați profesia acolo permanent (stabilire).

EPC nu este un card propriu-zis. Este dovada electronică a faptului că ați trecut cu succes de verificările administrative și că v-au fost recunoscute calificările profesionale în țara în care doriți să lucrați (țara-gazdă) sau că îndepliniți condițiile necesare pentru a presta temporar servicii în țara respectivă.

Atunci când vi se aprobă cererea, veți putea genera un certificat EPC în format PDF. Acesta va include și un număr de referință pe care viitorul angajator îl poate utiliza pentru a verifica on-line validitatea certificatului dumneavoastră.

Informaţii complete privind eliberarea cardului profesional european EPC, pot fi obţinute de pe site-ul “Europa ta”, de la următorul link: https://goo.gl/mGsBUh

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Primăria Curcani/Anunţ public privind decizia etapei de incadrare

COMUNA CURCANI, cu sediul in comuna Curcani, str. Penes Curcanul, nr. 45, judet Calarasi, titular al proiectului „Asfaltare strazi in...

Închide