Care sunt economiile pe care le poate genera instalarea unei centrale termice

Dorința de a elimina subvențiile, de a reduce costurile facturilor și de a beneficia de confort termic sporit, îi determină pe cei mai mulți dintre români să renunțe la sistemul public de încălzire în favoarea unuia propriu, individual. Astfel, majoritatea celor care optează pentru încălzirea individuală, aleg instalarea unei centrale termice, pentru economii de până 25%.

Iată de ce alegerea acestei opțiuni este una favorabilă:

Confort termic sporit

Centralele termice care fac parte din generația nouă nu numai că se instalează cu ușurință, dar se și întrețin facil. Există anumite modele care pot chiar să fie controlate de la distanță, cu ajutorul unor aplicații mobile speciale.

Economie

Trebuie știut faptul că prin instalarea unei centrale termice, costurile facturilor se pot reduce cu peste 50 de procente în cele mai multe dintre cazuri.

Autonomie

Un adevărat avantaj este reprezentat de autonomie. Nivelul de căldură este stabilit în funcție de preferințe, fără a depinde de nevoile sau ceea ce preferă și ceilalți locatari ai blocului în care locuiți.

În conformitate cu anumite studii efectuate de către Ariston Thermo România, în cazul unui apartament cu 2 camere de 60 mp, care dispune de o centrală termică pe bază de gaz, economia poate fi de aproximativ 48%, în comparație cu sumele plătite de o familie a cărui sistem de încălzire este asigurat de CET.

De asemenea, aceeași sursă ne oferă un alt exemplu: Investiția pentru achiziția unei centrale termice în condensare este de circa 2.850 de lei, pe când suma de care este nevoie pentru realizarea unei întregi instalații (de la centrala termică până la costurile de debranșare) pentru un apartament de 80 mp, ajunge până la aproximativ 7.800 de lei.

În aceeași măsură, Cătălin Drăguleanu – Country Manager Ariston Thermo România, declară că: “În funcție de costul gigacaloriei furnizată de CET-ul de județ, amortizarea investiției în centrala  termică se poate face între 2 și 4 ani, în timp ce amortizarea investiției pentru întreaga instalație ajunge la circa 6 ani.”

Instalarea unei centrale termice din dorința unei schimbări

Atunci când vor să renunțe la a mai depinde de un sistem public de încălzire, românii optează pentru achiziția unei centrale termice, iar în funcție de nevoia fiecăruia, combustibilul variază de la un caz la altul. Unii optează pentru o centrală termică pe gaz, în timp ce alții aleg o centrală termică pe bază de lemn. Majoritatea dintre aceștia aleg modelul precum și marca pe cont propriu, timp în care alții apelează la ajutor de specialitate.

Important de reținut este că o centrală termică poate dispune de o viață de peste 15 ani, însă pentru acest lucru și pentru prelungirea acestui interval, sunt recomandate revizii și verificări tehnice periodice. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că sunt recomandate, sunt și o obligație legală a deținătorului, atât pentru siguranța familiei și a locuinței, cât și a celor din jur.

Toate aceste informații provin dintr-o sursă sigură, fiindu-ne oferite de către o companie alcătuită din specialiști cu experiență. Este vorba despre echipa Termotemp, care are sediul în București.

Dacă vă aflați în situația în care aveți nevoie de ajutor specializat, aceștia vă stau la dispoziție cu reparații centrale termice non stop și verificări centrale termice București, acestea fiind doar câteva din pachetul complet de servicii oferite de către ei.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide