Casa Corpului Didactic Călăraşi organizează dezbaterea cu tema „Turismul la graniţa dintre cultură, artă, civilizaţie, tradiţie şi dezvoltare durabilă a societăţii”

Simpozionul Internaţional „Orizonturi didactice”, organizat de Casa Corpului Didactic, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, devenit o tradiţie în rândul cadrelor didactice călărăşene, se află anul acesta la cea de-a XVII-a ediţie şi are ca temă de dezbatere „Turismul la graniţa dintre cultură, artă, civilizaţie, tradiţie şi dezvoltare durabilă a societăţii”.
Tema derivă din decizia Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) de a desemna anul 2017 ca An Internaţional de Turism Durabil pentru Dezvoltare şi este o recunoaştere a importanţei turismului internaţional în promovarea înţelegerii şi cooperării între popoarele de pretutindeni.
Este un subiect amplu, care oferă posibilitatea valorificării potenţialului creativ şi inovator atât al cadrelor didactice cât şi al elevilor, prin promovarea experienţelor pozitive şi exemplelor de bună practică, în domeniul curricular şi extracurricular.
Simpozionul este centrat pe ideea de a prilejui schimbul de experienţă acumulată de cadrele didactice participante, atât în ţară cât şi în spaţiul european, în domeniul strategiilor didactice interactive şi al integrării tehnologiilor multimedia în şcoală. Această manifestare se doreşte a fi un atelier deschis comunicării didactice, în vederea schimbului de idei cu privire la modul în care se poate acţiona activ asupra educabilului, împărtăşindu-i valori şi concepte fundamentale din propria cultură şi din cea europeană.
Lucrările simpozionului se vor deschide cu o conferinta de presă, sâmbătă 10 iunie 2017, începând cu ora 12.00, la Liceul „Danubius” din Călăraşi, gazdă a acestei ediţii.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide