Cătălin Predoiu: „Proiectul meu va fi de a atrage mai multe investiții pentru Călărași”

Cătălin Predoiu, candidatul PNL Călărași la Camera Deputaților, a expus într-o conferință de presă care sunt problemele identificate pe parcursul vizitelor făcute în comunele din județ și ce acțiuni va întreprinde pentru rezolvarea acestora.

„Am făcut mai multe întâlniri în judeţul Călăraşi, practic am avut aproape zilnic deplasări, cu câteva excepţii ocazionate de mitingul de la Bucureşti şi alte acţiuni politice la nivel central. În rest, am fost zilnic în Călăraşi şi am mers din comună în comună. Am vizitat mai multe comune: Ciocăneşti, Independenţa, Belciugatele, Dragalina, Odobescu, Nicolae Bălcescu, Dragoş Vodă, Dorobanţu, am ajuns şi la Olteniţa, Modelu, un periplu pe care o să îl continuăm.

În majoritatea comunelor am întâlnit aceleaşi probleme care sunt legate de finanţarea lucrărilor de infrastructură. În absolut toate comunele am întâlnit probleme sociale, şi aș face aici o invitaţie, o solicitare către Guvernul Cioloş să se aplece în perioada următoare asupra acestora. Mă refer la ajutoarele pentru persoanele cu dizabilităţi, ajutoarele pentru lemne, la chiriile pentru locuinţele sociale, sunt lucruri pe care ştiu că guvernul le are în vedere şi le va rezolva până la încheierea mandatului.

Din absolut toate vizitele am tras aceeaşi concluzie generală, judeţul Călăraşi are nevoie de investiţii: investiţii publice, guvernamentale, din fonduri europene dar şi investiţii private.

Şi cred că principala provocare pe care o să o avem noi parlamentarii de Călăraşi, indiferent de partidul politic, este să atragem atenţia asupra acestui judeţ, să-l aducem în atenţia forurilor de decizie centrale, de la Bucureşti. Într-un fel Bucureştiul a cam uitat de Călăraşi şi cred că datoria noastră este să aducem aminte că există un judeţ în sudul ţării care are foarte mate potenţial şi că acest potenţial nu este valorificat. Sunt gata să lucrez alături de colegii mei pentru acest obiectiv şi indiferent cine va face guvernare vă garantez că o să fiu „coşmarul” guvernului care nu ia în atenţie problemele de dezvoltare economică şi de asistenţă socială din judeţul Călăraşi.”, a spus Predoiu.

Cătălin Predoiu a explicat și modul în care se va implica pentru atragerea investițiilor, detaliind care sunt pașii de urmat pentru ca demersul să fie unul reușit.

„Când spun că vreau să atrag investitori în Călărași nu înseamnă că o să înlocuiesc meseria de parlamentar cu cea de promotor de afaceri economice pentru că nu asta este funcția unui parlamentar și nici nu mă pricep la așa ceva. Și probabil de aceea au eșuat cei care au mai avut acest obiectiv, pentru că nu se poate face de unul singur așa ceva. Aici este vorba de un întreg mecanism pe care trebuie să-l punem în funcțiune împreună. În primul rând trebuie vizualizată problema, și am pus-o pe agendă.

Doi: Trebuie să identificăm în oraș și în județ ce antreprenori sunt interesați de acest lucru. Trei: Să impulsionăm Camera de Comerț  și Industrie de a face legături mai strânse cu acești antreprenori. Patru: Să vedem cumva, cu resurse proprii, private, cum putem construi cu specialiști un profil al județului. Adică o analiză care să spună asta e situația la zi, cam astea ar fi oportunitățile.

Și apoi acest profil să fie promovat pe diverse canale, de autoritățile locale, de oamenii de afaceri locali, de parlamentari, în țară și în străinătate. Nu trebuie să ia mai mult de 6 luni ca să pui în funcțiune un astfel efort structural. După aceea, evident va fi dificil, nimeni nu poate să garanteze că mâine sau poimâine sau în 10 luni vine cineva și face mare industrie aici, dar am văzut în lume că așa s-a făcut.”

Vizavi de susținerea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier, după alegerile din 11 decembrie a.c., de către PNL, Cătălin Predoiu a declarat că se va vedea la vot dacă alegerea făcută de liberali va fi una validată de români.

„Formula pe care am propus-o noi este una care are și substanță politică dar și deschidere către societate. Nu văd ce ar fi necredibil în faptul că un partid își asumă la un moment dat un premier care nu este angajat politic. Credibilitatea proiectului va fi văzută la vot. Noi credem că va fi validată prin vot.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide