Ce pățiți dacă aveți plăcuțe de înmatriculare „speciale”

Nu haina îl face pe om, ci numărul de la maşină. Ca să fie altfel în trafic, mii de şoferi îşi schimbă plăcuţele de înmatriculare primite de la Poliţie cu unele mai arătoase. Sunt comandate pe internet, au alte caractere şi chiar forme diferite de cele normale. Poliţiştii spun că fapta este una gravă şi cei prinşi cu astfel de plăcuţe pot rămâne fără certificat de înmatriculare.

Administratorii site-urilor care vând plăcuţe de înmatriculare “speciale” au tot felul de oferte şi pot să onoreze orice comandă. Clientul îşi poate alege dimensiunea, culoarea, fontul şi chiar codul de ţară. Ca să scape de orice răspundere, ei îi avertizează pe cumpărători că plăcuţele personalizate NU sunt legale şi nu ar trebui montate pe maşini. Un detaliu care nu-i opreşte pe cei care vor să fie altfel în trafic.

„Singura instituţie abilitată să facă plăcuțele este Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor prin atelierele din fiecare judeţ şi București. Dorma, dimensiunile, combinaţiile alfa numerice şi condiţiile de calitate sunt stabilite printr-un standard de stat”, spune cms. şef Mihai Enache, purtătorul de cuvânt al DRPCIV.

În fiecare an, aproape 3000 de amenzi dau poliţiştii şoferilor care vor sa fie altfel în fiecare an pentru această abatere. Sancţiunea e de 300 de lei, dar şi reţinerea certificatului de înmatriculare.Sursa:digi24.ro

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Cotele Dunării și ale Brațului Borcea s-au apropiat de cota de atenție/Ce măsuri au luat autoritățile

Marți, 15 martie 2016, începând cu ora 11:00, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Local pentru Situații de Urgență...

Închide