Cele 6 familii cărora le-a explodat casa au primit ajutor din partea Primăriei Călăraşi

20 de persoane, 15 adulţi şi 5 copii, au rămas fără adăpost în urma unei deflagraţii produse pe 20 noiembrie în municipiul Călăraşi. Acoperişul casei în care locuiau s-a prăbuşit în urma exploziei.

Un bătrân în vârstă de 87 de ani, din municipiul Călăraşi, care suferea de o boală la stomac, a încercat să se sinucidă în această dimineaţă, nemaiputând suporta durerile. Bătrânul a vrut să se sinucidă prin inhalarea unei substanţe toxice dintr-un spray de muşte, însă acesta a explodat, în urma manipulării lângă flacără, dărâmând acoperişul casei.

În urma anchetei sociale efectuate de municipalitate, în data de 20.11.2018, la domiciliul lui Ion Enache, situat în mun. Călăraşi, str. Bucureşti, nr.330, s-au constatat următoarele:

Imobilul afectat se află în proprietatea personală a domnului Enache Ion, pensionar cu o pensie de 867 lei lunar; imobil compus din 7 camere cu dependinţe, mobilate şi dotate cu strictul necesar, în care locuiau 6 familii înrudite. În dimineaţa zilei de 20.11.2018, imobilul a fost avariat, având importante distrugeri materiale.

Comisia de ancheta sociala s-a deplasat la adresa respectivă şi a constatat că cele 6 familii înrudite, vor locui provizoriu, la familia nepotului Luţă Costel, în imobilul situat în Călăraşi, str. Aleea Măgureni, nr.7. Toţi membrii celor 6 familii vor beneficia în regim de urgenţă de servirea mesei la Cantina de Ajutor Social. Ancheta socială a concluzionat faptul că proprietarii nu dispun de fonduri financiare pentru a putea reface singuri locuinţa.

Având în vedere veniturile reale ale famililor, cheltuielile de strictă necesitate pe

care le efectuează, situaţia dificilă în care se află, starea de sănătate precară, s-a propus acordarea unui ajutor financiar în valoare de 5.000 lei. În cadrul şedinţei de Consiliu Local, la intervenţia consilierului Marius Dulce, suma a fost majorată la 15.000 lei.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide