Chiar a crezut Sorin Vrăjitoru că poate câștiga alegerile la PSD Călărași?!

Reacția deputatului Sorin Vrăjitoru, în momentul în care senatorul Roxana Pațurcă l-a felicitat anticipat pe „viitorul președinte” Ciprian Pandea, a spus mai mult decât o mie de cuvinte. Acesta a fost zdruncinat de-a dreptul. Minute în șir a privit în gol… Dar de ce? Chiar a crezut Vrăjitoru că poate câștiga?!

Vineri seara, cu o oră și jumătate întârziere față de ora stabilită 18.00, la Complexul Hestia s-a desfășurat Conferința Județeană pentru alegerea președintelui organzației județene a PSD Călărași, doi candidați fiind înscriși pe buletinele de vot – președintele interimar Ciprian Pandea și deputatul Sorin Vrăjitoru.

Într-o săptămână extrem de agitată pentru PSD, în care mai multe organizații județene i-au cerut președintelui Liviu Dragnea să facă un pas în spate, printre care și organizația călărășeană, alegerile de vineri seară l-au făcut pe deputatul Sorin Vrăjitoru să spere la o minune.

Crezând probabil că centrul va dori să-l decapiteze pe Ciprian Pandea pentru atitudinea sa de dinaintea CEx-ului, Vrăjitoru a pășit încrezător în sala cu cei peste 500 de delegați, împărțind zâmbete și îmbrățișări în toate părțile. Era nevoie doar de un semnal de la Centru ca voturile să se ducă către el. Sau poate chiar Pandea să-și anunțe retragerea din postura de candidat.

Timp de câteva zeci de minute, Sorin Vrăjitoru a visat cu ochii deschiși, însă totul s-a năruit odată cu finalul discursului senatorului Roxana Pațurcă, de la care aștepta, în lipsa altui trimis de la Centru, să anunțe că Ciprian Pandea a căzut în dizgrație.

Pațurcă a spus însă, cu subiect și predicat, că „îl felicită pe viitorul președinte Ciprian Pandea.” Pentru Vrăjitoru, afirmația Roxanei Pațurcă a fost capitală, l-a trezit la realitate înainte chiar de exprimarea votului propriu zis. Pentru a nu cădea definitiv în ridicol, Sorin Vrăjitoru a anunțat, atunci când i-a venit rândul, că a decis să nu mai candideze, ba chiar ar fi luat această decizie cu multe ore înainte…

NU, Sorin Vrăjitoru nu a luat deloc această decizie, ba chiar a crezut cu toată tăria că astrele i-au zâmbit și că va deveni președintele PSD Călărași, însă zarurile fuseseră aruncate, cu câteva ore înainte, la București, și nu în favoarea lui. De aici dezamăgirea profundă ce s-a așternut pe fața acestuia…

Retras și din cursa pentru președinte executiv, Sorin Vrăjitoru a rămas pe lista celor 19 candidați pentru funcțiile de vicepreședinte din viitorul BPJ. Acesta a fost ultimul, ca număr de voturi obținut, din cei 17 vicepreședinti alesi.

Cu doar 8 voturi anulate din cele 510 voturi exprimate, Ciprian Pandea a fost ales președinte al PSD Călărași, George Chiriță, președinte executiv, iar în afara listei de vicepreședinți au rămas Liviu Vârtejanu și Viorel Cârjilă.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide