Chiselet/O combină agricolă a luat foc din cauza unui scurtcircuit electric

În data de 1 iulie 2016, ora 16.13, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet a fost solicitat să intervină pe raza localității, pe un teren agricol (miriște), pentru stingerea unui incendiu de utilaj agricol folosit pentru recoltarea cerealelor (combină agricolă), proprietate privată, aparţinând unei societăți cu profil agricol. La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și cu fum dens la respectiva combină agricolă, existând risc de extindere a arderii la vecinătăți. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 10 minute. În urma incendiului, combina agricolă a fost avariată în proporție de 60 %, în acest caz fiind înregistrate pagube materiale în valoare de circa 50.000 de lei. Exista pericolul ca arderea să se extindă la vecinătăți, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide