Cine are mari șanse de a prelua funcția de administrator public al județului

Consilierii judeţeani au aprobat, în şedinţa ordinară a lunii august,  proiectul de hotărâre privind aprobarea funcţiei de administrator public, a criteriilor, procedurilor si atribuţiilor specifice pentru numirea şi eliberarea din funcţie a administratorului public al județului Călărași.

Administratorul public va fi persoana care, în baza unui contract de management încheiat în acest sens cu președintele Consiliului Județean Călărași, va îndeplini anumite atribuții destinate derulării în condiții optime a activității de realizare a cadrului administrativ public general la nivelul județului, de implicare activă în procesul de rezolvare a problemelor publice, de preîntâmpinare și/sau de reducere a cauzelor și/sau efectelor evenimentelor ce pot perturba, limita sau afecta dezvoltarea economică, socială și culturală a localității. Numirea in funcția de administrator public se va realiza ca urmare a promovării concursului organizat in acest sens, in condițiile legii. În urma concursului, numirea in funcție a administratorului public se face prin dispoziție a președintelui. Pe 14 octombrie, la ora 10:00 va avea loc proba scrisă a concursului pentru ocuparea acestui post, iar două zile mai târziu interviul.

Conform unor surse, unul dintre candidații ce se va prezenta la concurs este chiar actualul director al Direcției de Dezvoltare Regională și Relații Externe din cadrul Consiliului Județean Călărași, Daniel Ștefan, cel care a avut un aport substanțial în ultimii șase-șapte ani la atragerea de fonduri europene în județul Călărași de către instituția pe care o reprezintă. De aceea sunt mari șanse, având pregătirea și experiența profesională destul de consistente, ca Daniel Ștefan să devină noul administrator public al județului.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
După cinci partide politice în care a activat, Dragu a ales să devină independent

Fostul primar al municipiului Călăraşi Nicolae Dragu, actual consilier judeţean, a ales să profite şi el de OUG 55/2014 şi...

Închide