Ciprian Pandea, președinte PSD: „Eu pe Filipescu l-am apreciat pentru că avea cuvânt. Cu părere de rău, Drăgulin nu are!”

În urmă cu câteva săptămâni, președintele PNL Călărași, Daniel Drăgulin, a comentat convocarea ședinței extraordinare de consiliu județean, având ca subiect majorarea prețurilor la apă de către Ecoaqua SA, spunând că este doar un mod al PSD de a face presiune asupra conducerii Operatorului de apă, în realitate miza fiind componența Consiliului de Administrație (CA).

„Este o propagandă ieftină și necorectă pe care o fac unii membri PSD”, afirma Drăgulin. Vizavi de banii care au fost atrași în județul Călărași, pe PNDL, Drăgulin a declarat că meritul este în primul rând al primarilor.

„Dacă primarii nu aveau proiecte, abia așteptau să nu le dea bani. Știu că și cei de la PSD s-au pozat cu banii pe burtă, și domnul președinte Iliuță a spus că a contribuit… Problema este la PSD, ei își arogă niște drepturi, contrar legii, de a spune că datorită lor au venit banii. Eu nu mi-am permis să mă duc nici pentru mine, pentru că știam că am depus niște proiecte și știam că există niște oameni obiectivi care evaluează și prioritățile la nivel de municipiu, care e reședință de județ, și importanța lucrărilor. Mie nu mi s-au aprobat un lot de drumuri, săli de sport pentru școli și o grădiniță.”, a mai spus acesta.

În replică, președintele PSD, Ciprian Pandea, i-a răspuns că Guvernul PSD alocă fonduri acolo unde sunt proiecte eligibile iar scopul este de a se dezvolta localitățile rurale și nu pentru „a se face poză cu banii pe burtă”.

„Dacă dânsul, la Coslogeni, mai face seara câte un selfi acasă, e problema dânsului, noi la PSD nu ne pozăm niciodată cu banii pe burtă. Dânsului, ca și profesor universitar, am înțeles că îi place un astfel de limbaj. În cadrul PNDL, Guvernul, și vă spun asta din postura de membru al Guvernului, totdeauna a finanțat toate investițiile, dar evident că nu sunt bani pentru toate, însă nu există localitate în județul Călărași care să nu fi primit bani pentru cel puțin un proiect.

Legat de repartizarea banilor, pentru că dânsul a spus că au primit mai mult cei de la PSD, dacă ne uităm în județul Călărași, PNL-ul a primit întotdeauna mult mai mulți bani decât noi. Dacă ne uităm pe PNDL 1, avem comune care depășesc 390 de miliarde de lei vechi și nu sunt PSD. E normal ca fiecare comună să aibă câte un proiect, pentru că vorbim despre dezvoltarea locală, și în primul rând despre dezvoltarea mediului rural, iar legat de întrebarea dânsului de ce municipiul Călărași nu a primit finanțarea pe care o aștepta, vreau să vă spun că, la 30 august a.c., municipiul Călărași avea un grad de execuție la proiectul pe PNDL 1 „Modernizare Varianta Nord tronson DN 21 – strada București” de 30%. Dacă dânsul consideră că absorbția asta este în regulă pentru municipiul reședință de județ, atunci poate să aștepte mulți ani de aici încolo.

Dar, încă odată, municipiul Călărași are un buget mult mai mare decât chiar cel al județului, iar PNDL se adresează, în principiu, în primul rând localităților rurale, și abia apoi municipiilor pentru că acestea au și alte surse de finanțare. Cam asta despre PNDL, am vrut să-i răspund. Dacă dorește să avem un dialog în sensul ăsta, putem să avem oricând, cu promisiunea să nu mă mai mintă. Dacă consideră că putem să dialogăm corect, normal, onest și fără să ne mințim unii pe alții, sunt deschis. Dacă are impresia că sunt unul venit de pe stradă, nu știu ce înseamnă politica, ne strângem mâna de două ori și pe urmă face fix invers, îi transmit că s-a dus vremea aia, nu mai e așa.

Dacă domnul președinte al PNL își arogă niște drepturi de conducător al județului, să știți că eu pe domnul Filipescu l-am apreciat, pentru că avea cuvânt, dincolo de toate lucrurile mai puțin bune pe care le-a făcut, dar avea cuvânt. Cu părere de rău, el (n.r. Daniel Drăgulin) nu are. Și atunci ceea ce își dorește este un pic prea mult decât pare.”

În ceea ce privește Ecoaqua, președintele PSD a avut mai multe întrebări privind modul în care se stabilește componența Consiliului de Administrație al Ecoaqua SA și criteriile de selecție a membrilor, pentru că, spune acesta, nu se respectă procedurile legale.

„Aș vrea să îl întreb, cum Dumnezeu s-a întâmplat că de la 7 membri în CA ne-am trezit cu 3 membri… Ca să-i prelungim mandatul lui Cezar Neagu?! Dânsul era nemulțumit când am avut discuția legată de Cezar Neagu, ne-am trezit după aceea că doi din cei trei membri care mai rămăseseră au votat prelungirea mandatului… Să-mi explice și mie, s-a respectat procedura când s-a modificat actul constitutiv? În ceea ce privește componența CA, în primă fază am avut doi ingineri, după acea ne-am trezit cu patru ingineri. La al patrulea nici nu s-a mai respectat procedura, nefiind votat de Adunarea Generală, e de ajuns că e unul „de al nostru” și ne convine și îl impunem printr-o hârtie. După aceea selecția, când nu le-a convenit clasamentul au repetat un pic examenul la limba engleză.

Dacă nu a fost ok pentru unii, să-l repete toată lumea. De ce la unii s-a repetat iar la alții nu? Domnul Voican Alexandru, care a fost validat în CA, am înțeles că nu a depus cazierul fiscal… Păi dacă nu l-a depus, ce mai caută în selecție, că e act obligatoriu… Pe de altă parte, în ședința CJ din luna mai, domnul Alin Drăgulin ne-a spus că prețul la apă nu se va majora. Ar trebui să ne spună de ce din iulie prețul la apă s-a majorat cu 16%, iar la canal cu 17%. A fost nevoie de majorarea asta ca să i se mărească salariul directorului general interimar cu 20%? Aștept să îmi răspundă domnul Drăgulin, cum consideră mai bine, dar aș prefera să aibă un limbaj mai elevat, dacă tot e profesor universitar, să nu răspundă tot așa golănește.”, a încheiat Ciprian Pandea.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide