CJAS Călărași încheie anul fără datorii către spitale, medici de familie și farmacii

Rodica Dohot. În cadrul unei conferințe de presă susținută în cursul acestei săptămâni la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Călărași, președintele instituției, Marian Dinulescu, a făcut o prezentare a activității desfășurate pe parcursul anului 2013. S-au punctat lucrurile care au avut efecte pozitive în ceea ce privește activitatea medicală desfășurată de medicii de familie, spitale, laboratoare sau centrele de permanență. Dinulescu a precizat că, în urma unei analize făcute la nivel național, CJAS Călărași ocupă un onorabil loc 15 privind indicatorii realizați, o altă mare realizare fiind și aceea că, la ora actuală, Casa nu are datorii către farmaciile din județ.

„Din punct de vedere al indicatorilor de realizare ne clasăm în primele 15 județe din țară. Judeţul Călăraşi este un judeţ mic, de gradul 3. Realizările au fost cuantificate şi am fost lăudaţi la întâlnirea de final de an de la Sinaia, de la începutul acestei săptămâni. O altă mare realizare este că am ajuns la zi cu plata datoriilor către farmacii, lucru care cred că nu s-a mai întâmplat de când a fost înfiinţată Casa. Suntem cu plata la zi și către programele naţionale, pentru paraclinice, dispozitive medicale sau îngrijiri la domiciliu”, a precizat Dinulescu.

Tot în acest an, CJAS Călăraşi a reușit să-și onoreze contractele încheiate cu cele cinci spitale din județul Călărași și chiar a depăşit cu unele procente suma contractată inițial, marea mulțumire fiind faptul că în 2013 nu a fost nevoie de credite pentru acoperirea diferențelor. Conform unei situații, pentru luna noiembrie au fost efectuate toate plățile și deja în cursul acestei săptămâni se vor plăti avansurile pentru luna decembrie. Sumele medii lunare acordate spitalelor călărășene au fost următoarele: Spitalul Judeţean de Urgenţă Călărași – 2.300.000 lei, Spitalul din Olteniţa – 618.000 lei, Spitalul Lehliu Gară – 375.000 lei, Spitalul Săpunari – 403.000 lei şi Spitalul TBC – 450.000 lei.

În prezent, CJAS Călărași are contracte încheiate cu 116 medici de familie, 49 de farmacii (cu 78 puncte de lucru în tot județul), 40 de medici specialiști, 7 laboratoare de analize, 5 furnizori de balneofizioterapie, 6 furnizori de îngrijiri la domiciliu, un furnizor judeţean pentru imagistică ( plus 12 extrajudeţeni ) și 66 furnizori de dispozitive medicale. Cu privire la medicii de familie, Dinulescu a mai precizat că unii dintre ei au un portofoliu de sute de pacienți, media veniturilor lunare încasate de la CJAS fiind undeva între 11.000 și 12.000 de lei.

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide