Codrin Ștefănescu a explicat, la Călărași, de ce a fost înlăturat Ciprian Pandea

Sosit la Călărași „să nășească” noua conducere PSD Călărași, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu a vorbit și despre motivele pentru care a fost invalidată Conferința Județeană de alegeri din 27 septembrie.

Acesta a susținut că fostul președinte Ciprian Pandea a încălcat decizia partidului de a sista organizarea de alegeri în organizațiile județene.

„Data trecută s-au făcut alegeri peste decizia Cex. I-am spus și domnului fost președinte să nu se țină ședințele atâta timp cât conducerea centrală a partidului a decis că se îngheață peste tot. Era o situație mai specială în partid și era o decizie luată de noi toți pe care dânsul a încălcat-o, cum a încălcat și alte cutume ale partidului.

Și ca să lămurim și această chestiune… Este deranjant când ești președinte și ți se dă încredere să fii președinte al unei organizații județene și să semnezi o scrisoare sau să ceri decapitarea conducerii partidului într-un moment în care partidul se luptă din greu cu niște forțe extrem de ostile și de toxice. Și numele tău sau cererea ta, fără acceptul primarilor și a motoarelor partidului, să poată duce la lucruri curioase.

De exemplu, căderea Guvernului. De aia spun, noi am fost obișnuiți să ducem bătălii de tot felul, mai puțin să fim loviți din interior de colegi, dar acum ne-am adaptat și la asta și nu se va mai întâmpla!”

În realitate, singurul reproș care i s-a putut aduce lui Ciprian Pandea, pentru cei aproximativ doi ani de mandat de președinte al PSD Călărași, a fost acela că a semnat scrisoarea puciștilor din PSD împotriva lui Liviu Dragnea.

Faptul că activitatea sa a fost apreciată s-a regăsit în solicitarea primarilor PSD din județ, în numele cărora a vorbit sâmbăta trecută Petre Țone, primarul Olteniței, de a fi păstrat în funcția de secretar de stat în Guvernul României. Rămâne de văzut, totuși, dacă acesta va accepta să continue activitatea în această poziție.

Doru Ioan Tărăcilă revine într-un for de conducere al PSD Călărași după 9 ani de absență

Fostul președinte al PSD Călărași, în perioada de maximă glorie a organizației județene, Doru Ioan Tărăcilă, a fost desemnat, la propunerea președintelui executiv Iulian Iacomi, vicepreședinte în cadrul BPJ. O altă noutate o reprezintă fostul deputat PMP, Cristian Sefer, care a fost desemnat vicepreședinte în BPJ. Nu mai fac parte din BPJ Ciprian Pandea, George Chiriță și Răzvan Meseșanu.

Pentru noul președinte interimar, Iulian Iacomi, urmează un an 2019 de foc, cu două runde de alegeri, Europarlamentarele din mai și prezidențialele din decembrie.

Componența noului BPJ

Președinte Iulian Iacomi

Președinte executiv – senator Natalia Roxana Pațurcă

Vicepreședinți

Marius Grigore Dulce

Deputat Cristian George Sefer

Deputat Eugen Nicolicea

Deputat Sorin Vrăjitoru

Sergiu Manole

Petre Țone

Nicolae Râjnoveanu

Anghel Olteanu

Haralambie Popescu

Doru Ioan Tărăcilă

Dorel Dorobanțu

Călin Petre Alexandru

Gheorghiță Cărtușanu

Laura Munteanu

Marian Ichim

Elena Mihăilescu

Ion Samoilă

Corneliu Alexandru

Președinte TSD Marius Sbârcea

Președinte OPSD Verginia Gaiță

Președinte PES Activist Maria Dima

Reprezentant Sindicate Vasile Petrache

Secretar Executiv Ionela Muha

Trezorier Denisa Caraion

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide