Comuna Gurbăneşti va primi finanţare pe PNDL 2 pentru drumuri şi reţea de apă

Mircea Brânduşă. Pentru a afla mai multe amănunte despre realizările din ultimii ani dar şi despre proiectele ce vor prinde contur în comuna Gurbăneşti, recent, am stat de vorbă cu primarul localităţii, Sandu Manea şi viceprimarul Ion Roman. Cu experienţa unui mandat în administraţia locală, domniile lor consideră că prin muncă şi ambiţie se pot realiza multe lucruri benefice localităţii care vor îmbunătăţi cu siguranţă, imaginea acestei comune.

Rep: D-le primar Manea, în ultimul timp s-a tot vorbit de lipsa fondurilor care a afectat majoritatea domeniilor de activitate, cu atât mai mult primăriile. Cum se resimte această situaţie la nivelul administraţiei locale Gurbăneşti?
S.M.: Într-adevăr situaţia e destul de grea, iar efectele s-au simţit şi în domeniul nostru. Există un volum de muncă foarte mare cu bani din ce în ce mai puţini. Anumite lucrări au fost realizate doar din arierate.
Rep: Din acest punct de vedere, d-le viceprimar Roman ce ne puteţi spune?
I.R.: Aşa cum a precizat şi dl primar, supravieţuim la limita subzistenţei. Totuşi există şi unele aspecte pozitive, mă refer aici la partea administrativă care funcţionează cu servicii prompte şi eficiente oferite locuitorilor. Din punct de vedere economic, gradul de colectare a taxelor şi impozitelor în primul semestru din acest an este în creştere, comparativ cu anii precedenţi. La capitolul social, primăria Gurbăneşti are în plată 11 persoane care se încadrează la Legea 416 şi 15 asistenţi ai persoanelor cu dizabilitaţi.
Rep: D-le viceprimar Roman, în opinia dvs., care ar fi soluţia optimă ca primăria să iasă din acest impas economic?
I.R.: Un prim pas ar fi contribuţia la bugetul local al locuitorilor şi societăţilor comerciale prin plata la timp a taxelor şi impozitelor şi achitarea sumelor restante. Apoi, mă gândesc la accesarea fondurilor europene, guvernamentale şi judeţene astfel încât să putem continua proiectele demarate.
Rep: Ne puteţi da detalii despre proiectele pe care le-aţi pus în practică în acest prim an din cel de-al doilea mandat?
I.R.: Infrastructura comunei a reprezentat o prioritate pentru dl primar Manea şi de aceea ne-am propus implementarea unor proiecte prin care să se îmbunătăţească nivelul de trai al locuitorilor. Astfel am reuşit să finalizăm un proiect care a avut ca obiectiv pietruirea drumului de acces, lung de 4 km, către satul Valea Presnei. Iluminatul public stradal a fost reabilitat şi modernizat. S-a finalizat PUZ. S-a reabilitat şi modernizat sediul primăriei. A fost înfiinţată reţeaua de apă în satul Coţofanca, proiect la care am finalizat instalarea conductei principale. Organizarea sărbătorii Zilei Comunei, ediţia a-V-a.
Rep: D-le primar Manea, ce anume şi-a propus să realizeze administraţia publică locală Gurbăneşti pe parcursul acestui an?
S.M.: Conform listei aprobate de Direcţia Generală de Dezvoltare Regională şi Infrastructură din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, comuna Gurbăneşti beneficiază de finanţare prin PNDL 2017-2020 pentru obiectivul de investiţii: „Modernizare drumuri comunale de inters public local pe o lungime de 9 km, comuna Gurbăneşti, judeţul Călăraşi” cu valoarea alocată din bugetul de stat de 8.832.550 lei. Întocmire servicii cadastrale pentru întreaga comună. Nu în ultimul rând, vom demara etapa a II-a a proiectului „Înfiinţare reţea canalizare, sat Coţofanca”, respectiv „Construire gospodărie apă”.
Rep: Ne-aţi oferit detalii legate de obiectivele imediate ale administraţiei locale. Ce ne puteţi spune, d-le primar Manea, despre cele din viitor?
S.M.: Întâi să terminăm ce am promis şi pe cele în curs de derulare. Despre viitor vă pot spune că până la finele mandatului în curs toate străzile comunei Gurbăneşti vor fi pietruite şi asfaltate.
Rep: Vă mulţumesc pentru timpul alocat acestei discuţii. Care este mesajul dvs. pentru locuitorii comunei Gurbăneşti?
S.M.: Locuitorilor aş dori să le transmit multă sănătate şi să aibă în continuare încredere în administraţia locală.
I.R.: Îi asigur pe toţi locuitorii comunei Gurbăneşti că noi ne aflăm aici în sprijinul lor şi că vom răspunde cu promptitudine la solicitările lor. Sănătate tuturor!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide