Comuna Independenţa, în sărbătoare la 126 de ani de atestare documentară

Mircea Brânduşă. Cântec, joc şi voie bună! De toate acestea au avut parte toţi locuitorii comunei Independenţa la cea de a şaptea ediţie a zilei comunei. Marea sărbătoare a adunat un număr impresionant de localnici, aproximativ 1.000 de locuitori în parcul comunal, recent modernizat pentru acest eveniment, care au petrecut până târziu în noapte.

Încă de dimineaţă, autorităţile locale au acordat mare atenţie tuturor detaliilor privind buna desfăşurare a manifestărilor, dedicate celor 126 de ani, de la atestarea documentară a localităţii. Ansamblurile de dansuri populare „Hora” din Independenţa şi „Florica” din Costeşti, Vâlcea au oferit un program special de dansuri cuprinzând toate zonele ţării. Ca de fiecare dată în ultimii ani, locuitorii din Independenţa au avut parte de un impresionant spectacol artistic, cu nume de prim rang din muzica românească, precum: Viorica Giurgiu, Georgel Nucă, Ana Maria Florina Dumitru şi mulţi alţii. Invitaţii speciali ai serii au fost Maria Cârneci şi Maria Dragomiroiu. Muzica a fost pentru toate gusturile, iar atmosfera a devenit incendiară odată cu recitalul lui Jean de la Craiova. Seara s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii. Oficialităţile locale şi judeţene prezente la acest eveniment au transmis locuitorilor mesaje emoţionante.

Lică Voicu, primarul comunei: „Bună seara, dragii mei! Ne aflăm azi, aici, sărbătorind împreună 126 de ani de la atestarea documentară a localităţii noastre. La ceas aniversar vreau să vă spun că ceea ce ne-am propus în acest mandat a fost realizat cu sprijinul consiliului local şi în mare parte cu acordul dumneavoastră. Însă mai avem multe de făcut. Azi am să vorbesc foarte puţin, pentru că trebuie să petrecem. Înainte să dăm startul, daţi-mi voie să invit pe scenă două personalităţi ale judeţului Călăraşi. Primul invitat este Nicolae Dragu, fost primar de Călăraşi, cel care, atunci cînd eu spuneam că mi-aş dori mai mult pentru comuna noastră, domnia sa preciza că: „Dacă vrei să faci ceva special pentru comunitatea ta, intră în teren, implică-te în politică şi demonstrează că poţi realiza ce îţi propui pentru oamenii pe care îi reprezinţi şi familia ta! Cel de al doilea invitat este Daniel Ştefan Drăgulin, preşedintele PNL Călăraşi şi primarul municipiului Călăraşi. Îi invit aici pe scenă pentru a fi alături de noi. Înainte să le dau cuvântul vreau să mulţumesc cuiva drag mie, persoanei care m-a înţeles în aceşti şapte ani, care a fost alături de mine la bine şi la greu. Este vorba de soţia mea, Mirela Lică, coregraful ansamblului popular al comunei noastre, căreia doresc să îi ofer un frumos buchet de flori. Nu în ultimul rând , îl invit pe scenă pe domnul viceprimar Radu Florin, omul cu care colaborez foarte bine, pentru că într-o administraţie eficientă nu poţi face lucruri bune decât dacă lucrezi în echipă. Îi mulţumesc domniei sale şi de asemenea şi consilierilor locali, pentru sprijinul acordat. La mulţi ani, dragii mei! Vă doresc să petreceţi o seară frumoasă, să aveţi parte de bucurii şi multă sănătate!

Daniel Ştefan Drăgulin, preşedinte PNL: „Bună seara şi La Mulţi Ani!, dragi cetăţeni ai comunei Independenţa! Îi mulţumesc domnului primar Lică care, în ultimii ani, m-a invitat la această frumoasă sărbătoare, dedicată dumneavoastră. Am acceptat de fiecare dată, cu mare plăcere, să fiu alături de domnia sa şi de dumneavoastră. Azi serbaţi 126 de ani de la înfiinţarea comunei în care trăiţi! Să fiţi sănătoşi!Vreau să vă transmit în numele meu, al Consiliului Local Călăraşi, precum şi al tuturor călărăşenilor, un La Mulţi Ani din toată inima! Ştiu că aţi trecut printr-o perioadă grea, cu ploi abundente, dar hărnicia dumneavoastră şi-a spus cuvântul şi sper să vă bucuraţi de rodele toamnei care să fie cât mai bogate! Prezenţa dumneavoastră în această seară aici, într-un număr atât de mare, dovedeşte respectul pentru actualul şi viitorul primar! Vă mulţumesc, sănătate şi încă o dată, La Mulţi Ani!

Nicolae Dragu, fost primar al Călăraşiului: „Vă salut călduros pe toţi cei prezenţi! Doresc să felicit pe toţi membrii comunităţii, pentru că sigur, nu există armată fără general, dar nici general fără armată. În acest caz, dumneavoastră sunteţi armata, forţa care îl susţine pe generalul vostru, primarul comunei. Azi, sărbătoriţi ziua comunei, 126 de ani de la atestarea documentară. Am acceptat cu mare drag invitaţia de a fi prezent în mijlocul dumneavoastră, prilej cu care vreau să confer domnului primar, Lică Voicu, din partea domnului general de armată, Visarion Neagoe, medalia aniversară ” 100 de Ani De La Înfiinţarea Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor Regina Maria”. Îl felicit pentru toate realizările pe care a reuşit să le facă în cele două mantate şi îi doresc succes în continuare! La mulţi ani tuturor!”

Florin Radu, viceprimar Independenţa: „Bună seara, doamnelor şi domnilor. În numele Consiliului Local, şi al aparatului de specialitate al domnului primar, Lică Voicu, vă mulţumesc pentru prezenţa dumneavoastră la sărbătoarea comunei noastre. Vă doresc să aveţi parte de clipe minunate, să depănaţi amintiri frumoase şi de ce nu, împreună să ciocnim un pahar de vin la ceas aniversar! La mulţi ani!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide