Comuna Mitreni a sărbătorit 200 de ani de existenţă

Mircea Brânduşă. Timp de o zi, comuna Mitreni a fost în sărbătoare. Prin hotărârea Consiliului Local, la iniţiativa primarului Tudorel Minciună, s-a stabilit ca în data de 20 iunie 2015 să fie sărbătorită ZIUA COMUNEI, întrucât în această perioadă se împlinesc 200 de ani de la ÎNFIINŢAREA localităţii. Aflată la prima ediţie, manifestarea s-a dorit a fi una pe placul tuturor.

Dimineaţa, în jurul orei 9.40, Tudorel Minciună a primit, conform tradiţiilor româneşti, cu pâine şi sare, delegaţia bulgară din Ivanovo, localitate înfrăţită cu comuna Mitreni. Evenimentul a debutat cu meciul internaţional de fotbal dintre Avântul Mitreni şi Ivanovo Bulgaria. A fost 7-6 în urma loviturilor de departajare, 2-2 după timpul regulamentar de joc, primarul Tudorel Minciună oferind învinşilor şi învingătorilor cupe şi plachete.

La ora 12.30 un sobor de preoţi a ţinut o slujbă religioasă prin care a binecuvântat pe toti cei prezenţi: Delegaţia Bulgară, Răducu Filipescu, preşedintele CJ Călăraşi, primarii localităţilor învecinate: Irinel Roman, Niki Gheorghescu, Mihail Penu, Aurel Gazu, Ion Robu, Iulian Geambaşu, Vasilica Dobrescu, consilierii, autorităţile locale şi nu în ultimul rând, cetăţenii comunei Mitreni.

Imediat, Tudorel Minciună a prezentat un scurt istoric al comunei şi raportul de lucru din anul precedent, din care au ieşit în evidenţă o serie de lucrări deosebit de importante pentru comunitate cum ar fi: Înfiinţare Bază sportivă – teren fotbal, clădire vestiare, anexe în comuna Mitreni; Dezafectarea terenului de la sere de pietroaie, lăstăriş; Întervenţie la trecerea peste râul Argeş în perioada ploilor abundente şi a creşterii nivelulul foarte mare al râului Argeş, cu costuri foarte mici; Lucrări de reparaţii la DC 27, drum care leagă localitatea Clăteşti de Comuna Chirnogi; Aprovizionarea cu 15 matriţe pentru confecţionarea de borduri stradale; Lucrări de modernizare DC 79 prin reabilitare şi extindere trotuare pietonale în cele trei sate; Erbicidarea spaţiilor de lângă DC 79, de lângă parcuri şi a 50 de ha din izlaz pentru însămânţarea cu trifoi, conform normelor UE; Ridicarea gunoiului şi igienizarea gropilor de gunoi închise în anul 2009, în toate cele trei sate; Crearea cadrului legal şi deschidera unor cabinete medicale şi farmacie în localitatea Valea Roşie (cabinetele medicale au fost dotate cu mobilier proprietatea primarului); Execuţie lucrări de construire pentru Înfiinţare corp clădire cu grup sanitar şi spaţiu depozitare la şcoala Valea Roşie; Execuţie lucrări de construire sediu primărie, Consiliu Local şi Dispensar uman; Lucrări de modernizare drumuri de interes local în comuna Mitreni; Reparaţii la gardul Parcului din localitatea Valea Roşie, care a fost parţial distrus; Înfiintarea cabinelor din staţiile de aşteptare de la intersecţia drumurilor DC 79 cu DN 4- Mitreni şi DC 27; Dotarea primăriei cu un autoturism; Deszăpezirea străzilor din cele trei sate; Executare învelitoare grup sanitar la Şcoala Gimnazială nr. 1 Valea Roşie; Pietruirea drumului ce face legătura între halta Mitreni şi localitatea Valea Roşie; Realizare studii de fezabilitate în vederea accesării fondurilor structurale prin Programul P.N.D.R.-Măsura 3.2.2.

A urmat apoi festivitatea de decernare a titlului de CETĂŢEAN DE ONOARE  d-nei Constanţa Rădoi şi d-lui Ion Chiriac, cei mai longevivi profesori de Limba şi Literatura Română din şcolile din Mitreni. Preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu, a urat comunei Mitreni şi tuturor turţenilor un călduros „La Mulţi Ani!”, adăugând că este mândru de fiecare dată când ajunge în această zonă a judeţului. „Faţa comunei Mitreni s-a schimbat total în bine în ultimii ani. Şi nu vorbim aici doar de investiţiile realizate de Consiliul Judeţean ci de ceea ce a reuşit primarul, viceprimarul şi consilierii locali care sunt demni de toată lauda. Vă transmit, atât în numele meu personal, cât şi a colegilor mei din Consiliul Judeţean, că puteţi conta în continuare pe noi şi vă asigur de tot sprijinul nostru. Să aveţi parte de o sărbătoare minunată”, a mai spus Răducu Filipescu.

Mesajul primarului Tudorel Minciună a fost unul emoţionant: „Stimaţi invitaţi, dragi concetăţeni, îngăduiţi-mi să salut şi în numele vostru prezenţa la sărbătoarea noastă a oaspeţilor noştri. Cu multă bucurie şi consideraţie vă adresez tuturor un călduros bun venit! Vă doresc viaţă lungă, fericire şi multă sănătate. La mulţi ani! Declar deschisă sărbătoarea Zilei Mitreni.” După care a început sărbătoarea! Vremea frumoasă a adunat peste 2.000 de oameni care au asistat la un spectacol pe cinste. Rând pe rând au încântat asistenţa prin evoluţiile lor micii artişti de la şcoala din Valea Roşie; Trupa de dans a prof. Nitu Viforaş şi interpreţii de muzică populară şi uşoară, Dumitru Dragon; Dumitrache George; Gelu Antinia; Nea Mitică; Dănilă Băcăoanu; Narcisa Roman; Denisa Borş; Măncică Mihoianu; Luminiţa Enache şi formaţia Trandafirul.

Distracţia a fost la maximum şi a ţinut până seara târziu când cerul a fost luminat de un superb foc de artificii. Pentru viitor, Tudorel Minciună are în vedere susţinerea unor programe de dezvoltare locală care vizează creşterea gradului de confort al locuitorilor comunei cum ar fi: lucrări de pietruire şi asfaltare a drumurilor comunale, extinderea reţelei de iluminat public în zonele mărginaşe, conservarea şi protecţia mediului în comună prin ecologizarea cursurilor de apă şi plantarea de flori, arbori şi arbuşti pe peluze precum şi execuţia sistemului de canalizare şi alimentare cu apă în satele Mitreni şi Valea Roşie.

De asemenea, Tudorel Minciună ia în calcul un al doilea mandat,  tocmai pentru că şi-a propus ca prin prisma programelor de investiţii şi dezvoltare, ce vor fi derulate, localitatea Mitreni să capete pe viitor statutul de comună europeană.

1 Comentariu

 1. Turțeanu Mitreneanu
  26 iunie 2015 - 21:52

  Bă ești prost la cap!?
  Astea-s de laudă?
  Măsoară-ți bine cuvintele!
  ˝Turțean˝?

  Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
În perioada 7-8 august se va desfăşura FESTIVALUL DUNĂRII CĂLĂRĂŞENE – Ediţia a II-a

Consiliul Judeţean Călăraşi prin Centrul Cultural Judeţean Călăraşi va organiza în perioada 7 - 8 august 2015 cea de a...

Închide