Comuna Perișoru se pregătește de sărbătoare/Zilele Comunei 15-16 august 2015

Anul acesta, odată cu aniversarea a 87 de ani de atestare documentară, administrația locală a comunei Perișoru va organiza cea de a doua ediție a Zilelor Comunei, după ce anul trecut a reluat acest eveniment după o pauză de aproape 50 de ani. Reușita manifestării din anul precedent i-a convins pe edilii comunei să ofere concetățenilor, și în 2015, două zile de voie bună. De altfel, dorinţa primarului Tudorel Damian este de a face din această sărbătoare o tradiţie.

Astfel, începând din 15 august a.c., de ziua sfintei Mării, și până pe 16 august, Perișoru se va afla în sărbătoare. Ziua va începe de dimineață la biserica Adormirea Maicii Domnului din centrul comunei unde se va sărbători hramul acesteia. După ora 18.00, locuitorii sunt așteptați în parcul central unde va fi amenajată o scenă pe care vor evolua, pe parcursul celor două zile, Irina Loghin și Fuego, Vali Vijelie, Axinte de la Vacanța Mare, dar și alți interpreți de muzică populară și ușoară plus alte surprize pregătite de organizatori.

Despre Perișoru se poate spune cu uşurinţă că este o comună de gospodari iar asta se poate constata de la prima vedere. Toate străzile sunt asflatate, iar sentimentul pe care ți-l crează această imagine este că nu te afli în România, ci mai degrabă undeva în vestul Europei. Gospodăriile sunt îngrijite, cu case mari și frumoase, multe dintre ele construite sau modernizate în ultimii ani dovedeşte faptul că aici sunt oameni harnici și prosperi. Centrul localităţii este dominat de un parc mare şi îngrijit, adunând în jurul său principalele instituţii, Primăria şi Consiliul Local, Şcoala, Biserica, Căminul Cultural, Dispensarul, Cabinetul stomatologic, Farmacia şi chiar două Bănci.

Viceprimarul Gheorghe Moraru, cel care ne-a fost gazdă la trecere prin comună, ne-a povestit cu satisfacţie că în Perişoru toată lumea munceşte, fiind foarte puţine cazuri de persoane beneficiare ale venitului minim garantat. Acest lucru se reflectă şi în colectarea taxelor şi impozitelor locale, procentul anual depăşind 85%.

Şi cum muncă fără distracţie nu se prea poate la români, Primarul Tudorel Damian şi viceprimarul Gheorghe Moraru îi învită pe toţi concetăţenii săi la două zile de petrecere şi voie bună.

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
SP Pieţe şi Oboare închiriază spaţii pentru Târgul de toamnă

În perioada 01.09.2015- 08.09.2015 are loc Târgul de Toamnă 2015 având ca locaţie Oborul de Cereale si Animale. Toţi cei...

Închide