Comuna Vâlcelele s-a înfrăţit cu localitatea Calfa din Republica Moldova

La sfârşitul lunii septembrie a.c., o delegaţie a comunei Vâlcelele, condusă de primarul Ionel Tatu şi însoţită de preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă s-a aflat în localitatea Calfa, Raionul Anenii Noi din Republica Moldova, cu scopul de a parafa acordul de înfrăţire între cele două comunităţi. Discuţiile au demarat în luna mai a.c., însă cu ocazia sărbătoririi hramului localităţii Calfa acest lucru a devenit oficial, primarul comunei Calfa, Ludmila Ceaglic şi cel al comunei Vâlcelele, Ionel Tatu semnând acest parteneriat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a discutat cu omologul său din raionul Anenii noi despre o înfrăţire la nivel judeţean/raional între cele două administraţii.

Presa locală din Anenii Noi a relatat despre acest eveniment, apreciind că este un alt pas important către apropierea de România.

„Într-o atmosferă solemnă, în prezenţa unei numeroase delegaţii de primari din republică, primarii comunelor Calfa şi Vâlcele au semnat acordul de înfrăţire, discutat şi parafat încă acum cîteva luni, în ajunul alegerilor locale din România. La ceremonia de semnare a fost prezent şi preşedintele judeţului Călăraşi, originar din Vâlcelele, care a apreciat înalt valoarea documentului semnat, menţionînd că în cel mai scurt timp o procedură similară va fi iniţiată şi la nivel de judeţ cu administraţia raională din Anenii Noi. (…)

Şi într-un caz, şi în altul, atît primarii din stînga, cît şi cei din dreapta Prutului, au vorbit despre necesitatea unor asemenea acorduri contribuie la implementarea de proiecte comune şi la dezvoltarea comunităţilor. Mai mult: aceste acorduri sunt un prilej de cunoaştere reciprocă între românii de pe ambele maluri ale Prutului, despărţiţi de istorie.” – scrie ziarul Adevărul de Anenii Noi.

Primarul comunei Vâlcelele, Ionel Tatu, s-a declarat încântat de faptul că cele două comunităţi româneşti s-au înfrăţit, fiind în acest fel şi mai aproape una de cealaltă, atât din punct de vedere economic cât şi din punct de vedere social.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide