Concurs manager spital / Camelia Ghiveciu: „Domnul Muşat face confuzie între Proiect şi Contractul de management care se încheie pe maximum 3 ani”

Recent s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea funcţiei de manager la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi la care s-au înscris trei persoane: Camelia Ghiveciu, Elena Nicolache şi Andrei Bogdan Zidaru. Notele în urma examinării au fost: 6.41 –  Camelia Ghiveciu, 5.38 – Andrei Bogdan Zidaru şi 4.54 – Elena Nicolache.

Unul dintre candidaţi, Camelia Ghiveciu, fost manager interimar al spitalului, ne-a declarat că a contestat la Comisia de contestaţii nota primită, fiindu-i mărită de la 6,41 la 6,60. Acesta ne-a comunicat şi un punct de vedere vizavi de organizarea acestui concurs.

„O să dau un citat din Regulamentul de concurs care detaliază, până la nivel de font şi spaţiere între rânduri, modul de elaborare a temei de proiect (se poate consulta pe site-ul Spitalului): „Proiectul de management trebuie să evidenţieze modul în care candidatul analizează şi propune soluţii de rezolvare a temei de concurs”.

Când se detaliază structura proiectului (în bibliografie), la punctul 4 cerinţa este de „selectare a unei/unor probleme prioritare”, iar la punctul 5 „dezvoltarea proiectului de manager pentru problemă prioritară identificată / problemele prioritare identificate”.

Am fost surprinsă de aserţiunea comisiei, în ciuda Regulamentul de concurs, cum că soluţiile de rezolvare ar trebui să se întindă pe 3 (trei) ani, „limita maximă admisă” , spune domnul Muşat Emil, preşedintele respectivei comisii. Nicăieri în Regulament nu se face referire la vreun termen, deşi dacă vorbim de „limita maximă”, ar trebui să luăm în calcul evident şi termene de sub trei ani. Domnul Muşat face confuzie între Proiect şi Contractul de management care se „încheie pe maximum 3 ani” (Lg.95/2006, art.176) , deci nici acesta din urmă nu se încheie obligatoriu pe fix 3 ani, dovadă, doctorul Şerban a avut contract de management cu Spitalul semnat pentru 2 ani. Repet, nu doar că aşa ceva nu scrie în Regulament dar cerinţa ca problemele identificate să fie unele prioritare, reale şi concrete ale Spitalului, face ca şi soluţiile propuse de rezolvare a acestora să fie unele cât se poate de urgenţe. Sigur că problema medicilor specialişti, în structura cerută pentru menţinerea Spitalului în gradul III de competentă, nu e una pe care să o rezolvi bătând din palme, eu m-am angajat la o rezolvare, cu acţiuni concrete în graficul Gantt, până la finele anului 2018 (de exemplu – una din probleme).

Comisia ar fi putut eventual să obiecteze că un an şi jumătate e prea mult, că riscul de declasificare e iminent, nicidecum că nu am prezentat o rezolvare care să se întindă pe următorii 3 ani. Sigur că pot fi soluţii pe 3 ani la unele probleme, cum ar fi de exemplu construcţia unui nou spital, dar proiectul meu a propus soluţii pe termen scurt la probleme critice, urgente.

Un singur comentariu vreau să mai fac. Respectivul Proiect a fost elaborat de mine cu ocazia susţinerii examenului de finalizare a cursului „Management de spital”, desfăşurat la Şcoală Naţională de Sănătate Publică şi Management Sanitar Bucureşti. Am susţinut examenul în faţa unei comisii conduse de însuşi profesorul Cristian Vlădescu, Preşedintele SNSPMS, având în componenţa şi alţi doi directori ai respectivei instituţiei. Am fost notată cu 8,02. Indicatorii invocaţi de mine în temă de proiect împreună cu rezultatele aşteptate (domnul Muşat spune că ei nu există) sunt cei pe care îi confirmă lună de lună SNSPMS pentru Casele de sănătate, pe baza cărora se fac plăţi în sistemul asigurărilor de sănătate.

Pentru concursul organizat de Spital am actualizat, desigur, datele şi, convinsă fiind că va exista concurenţă, am îmbunătăţit Proiectul, beneficiind de comentarii şi sugestii desprinse cu ocazia susţinerii acestuia în faţa profesorului Cristian Vlădescu.” – Camelia Ghiveciu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide