Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” şi-a desemnat câştigătorii

Locul I la categoria licee: Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” Călăraşi

Locul I la categoria şcoli gimnaziale: Şcoala nr. 1 din comuna Luica

În data de 22 mai s-a desfăşurat, în incinta Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, etapa judeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa” – ediţia 2019.

Concursul cu tematică de protecţie civilă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii din şcoli şi licee, fiind compus din trei probe, care urmăresc cunoaşterea actelor normative privind activitatea de protecţie civilă şi formarea deprinderilor practice pentru acordarea primului ajutor, cât şi cunoaşterea modului de folosire a mijloacelor de protecţie individuală.

Concursul presupune parcurgerea a trei probe distincte: o probă teoretică (scrisă – text grilă cu 30 de întrebări) şi două practice: transportul asistat al unei persoane accidentate, aşezată pe targă, pe distanţa de 50 de metri, care presupune şi trecerea peste un obstacol (gard); iar cea de-a doua probă practică presupune deplasarea unui concurent cu masca pe figură (cu vizorul obturat) într-un raion contaminat şi cu obstacole, care este dirijat de un coechipier.

La această etapă au participat elevi din cinci licee şi 9 şcoli gimnaziale din judeţul Călăraşi.

Competiţia reprezintă o activitate extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal şi se organizează în următoarele scopuri:

-dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar;

-cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte;

-adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă;

-formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Această competiţie a fost organizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, cu sprijinul financiar al Consiliului judeţean Călăraşi.

La finalul concursului, echipele câştigătoare au primit diplome, cupe şi medalii.

Locul I la faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- ediţia 2019 – categoria licee – a fost câştigat de Colegiul Naţional Barbu Ştirbei Călăraşi, pe locul al doilea s-a clasat Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Călăraşi, pe locul al treilea Liceul Danubius şi premiul Fair play a fost obţinut de echipajul Liceului Tehnologic Dan Mateescu.

Locul I la faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”- ediţia 2019 – categoria şcoli gimnaziale – a fost câştigat de Şcoala Gimnazială nr. 1 din comuna Luica, pe locul al doilea s-a clasat Şcoala Gimnazială nr.1 din comuna Unirea,  pe locul al treilea Şcoala Gimnazială nr.1 din comuna Nana, iar premiul Fair-play a fost acordat echipajului Şcolii gimnaziale din comuna Gălbinaşi.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide