Conservatorii călărăşeni au împărţit steguleţe în Piaţa Orizont

Astăzi, 27 mai 2013, se împlinesc 413 ani de la prima unire politică a celor 3 principate romanești, realizată de Mihai Viteazu în 27 mai 1600.

 

Partidul Conservator, filiala Călăraşi, a dorit să marcheze acest eveniment printr-o acţiune ce a avut ca loc de desfăşurare Piaţa Orizont din municipiul Călăraşi. Conservatorii călărăşeni au oferit tuturor cetăţenilor din piaţă, atât comercianţilor cât şi cumpărătorilor, steaguleţe tricolore împreună cu un mesaj care a reamintit românilor de semnificaţia istorică a acestei zile şi de însemnătatea ei pentru naţiunea română. Faptele marelui domnitor s-au impus ca simbol al luptei pentru unitate şi au exprimat o aspiraţie fundamentală a poporului român.

Nicolae Iorga spunea despre Mihai Viteazu că „de la 1600 nici un român n-a mai putut gîndi unirea fără uriaşa lui personalitate, fără paloşul sau securea lui ridicată spre cerul dreptăţii, fără chipul lui de curată si desăvîrşită poezie tragică.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide