Consilierii Locali au aprobat proiectul de hotărâre privind construirea unui bazin de înot în Călărași

A fost aprobat proiectul de hotărâre privind construirea unui bazin de înot în incinta Stadionului Municipal. Daniel Drăgulin, primarul municipiului Călăraşi, a anunțat, în 2015, faptul că dorește construirea unui bazin de înot în municipiul Călărași. Proiectul de hotărâre privind asumarea finanțării eventualelor costuri suplimentare generate de soluțiile de fundare stabilite prin Studiul Geotehnic, pentru obiectivul de investiții „Construire bazin de înot didactic”, a fost aprobat în unanimitate, pe 28 iulie, în şedinţa Consiliului Local. Unitatea administrativ-teritorială, municipiul Călărași, judetul Călărași, se obligă sa asigure finanțarea din bugetul local a eventualelor costuri suplimentare generate de solutiile de fundare stabilite prin Studiul Geotehnic, pentru obiectivul de investitii „Construire bazin de inot didactic”, în municipiul Călărași , Bulevardul Republicii, nr. 2C, judetul Călărași.

Construirea bazinului de înot didactic ar avea un impact pozitiv, determinant în vederea creării unui spațiu –cadru pentru activități sportive și de relaționare între beneficiarii finali ai acestui proiect, cu scopul perpetuării unor manifestări sănătoase educațional-sportive. S-ar asigura  prin acest obiectiv o dezvoltare durabilă a valorilor existente și îmbunătățirea calității vieții permițând locuitorilor Călărașiului să se bucure în timp de o creștere a nivelului sănătății tineretului și de o dezvoltare a activităților sportive la nivel local în acest domeniu, al înotului, existând posibilitatea  dezvoltării în timp a unor performanțe în acest domeniu.

Beneficiile unei astfel de activități  sportive :

-Dezvoltă spiritul de echipă

-Dezvoltă capacitațile de conducere

-Dezvoltă spiritul competitiv

-Ajută la câștigarea încrederii în sine

-Ocupă timpul liber al unui tânăr într-un mod plăcut și sănătos

Pe de altă parte, din punctul de vedere al beneficiilor asupra sănătății, trebui spus că înotul ar trebui practicat cu regularitate,în toate anotimpurile,  fiind considerat cel mai sănătos și relaxant sport. Astfel, acest sport asigură unui tânăr o  stare fizica și mentală foarte bună, îl face mai rezistent și îi dezvoltă flexibilitatea.

În concluzie, pentru a oferi scolilor si tineretului din municipiu o dotare necesară pentru dezvoltarea sănătoasă si armonioasă, prin practicarea înotului și pentru a asigura conditii optime pentru realizarea unor performante scolare la acest nivel, s-a inițiat acest demers pentru realizarea investiției “ Construire bazin de înot didactic”.

Prin adresa nr 54328/03.12.2014, Primăria Municipiului Călărași a solicitat sprijinul Companiei Naționale de Investitii, pentru modernizarea unei baze sportive de tradiție din Municipiului Călărași, fiind singura opțiune pentru practicarea gratuită a sportului în cadrul organizat, de elevi și comunitatea locală. Printre investiții se numără și construirea unui bazin didactic de înot.

De asemenea, prin  adresele nr. 3829/26.01.2015, 41100/10.09.2015, 47756/15.10.2015, s-a solicitat finanțarea acestui obiectiv de investiții fiind transmisă documentația aferentă către C.N.I. – SA.

Solicitarea a avut în vedere atât serviciile de proiectare cât și execuția lucrărilor de construcții.  Bazinul solicitat va fi de tip bazin didactic de înot.

În decembrie 2014, Primăria Municipiului Călărași a solicitat sprijinul Companiei Naționale de Investiţii S.A., pentru modernizarea unei baze sportive de tradiție din municipiul Călărași, fiind singura opțiune pentru practicarea gratuită a sportului în cadru organizat de către elevi și comunitatea locală. Printre investiții se numără și construirea unui bazin didactic de înot. În data de 26 noiembrie 2015 a fost emisă Hotărârea privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin C.N.I. S.A., a amplasamentului – teren în suprafață de 8.127 de metri pătraţi și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții “Construire bazin de înot didactic”, în municipiul Călărași, bulevardul Republicii, nr. 2C, județul Călărași. La sfârşitul lunii ianuare a acestui an, a fost încheiat Procesul verbal nr. 4412/29.01.2016 între Compania Naționale de Investiţii și U.A.T. Municipiul Călărași de predare a amplasamentului pe care va fi realizat bazinul de înot. Conform cerințelor CNI, se pune la dispoziție  terenul în suprafață de 8.127 de metri pătraţi, teren aparținând domeniului privat al municipiului Călărași, situat în bulevardul Republicii, nr. 2C (incinta Stadion Municipal). Municipiul Călărași urmează a asigura  finanțarea pentru lucrările de sistematizare pe verticală a amplasamentului şi racordurile la utilități (electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat şi întreținerea și exploatarea obiectivului de investiții. U.A.T. Călărași va asigura, în condițiile legii, suprafețele de teren necesare pentru depozitare și pentru organizarea șantierului. Eventualele costuri suplimentare generate de soluţiile de fundare stabilite prin studiul geotehnic vor fi suportate de catre beneficiar din buget, astfel încât a fot necesară o Hotărâre de Consiliu Local în acest sens. Conform cerințelor CNI, Municipiul Călărași se obligă ca, după predarea amplasamentului și a obiectivului realizat, să mențină destinația acestuia și să-l întrețină pe o perioadă de  minimum 15 ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide