Consilierul George Chiriță atrage atenția asupra nerespectării legii finanțelor de către executivul Consiliului Județean

În ședința de Consiliu Județean din data de 6 decembrie a.c., consilierii au avut la mapă și proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului județului Călărași. La acest proiect, președintele CJ, Vasile Iliuță, a propus un amendament prin care solicita suma de 130.000 de lei pentru achiziționarea unui microbuz de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, solicitare care a fost aprobată de către consilieri.

George Chiriță, consilier județean PSD, spune însă că acest lucru s-a făcut prin nerespectarea legii finanțelor publice 273/2006, care permite actualizarea listei de investiții la instituțiile publice până la data de 31 octombrie.

Conform articolului 48, alineatul 1: „În situaţia în care, pe parcursul execuţiei bugetare, din motive obiective, implementarea unui proiect de investiţii nu se poate realiza conform proiecţiei bugetare, ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale pot propune autorităţilor deliberative, până la data de 31 octombrie, aprobarea redistribuirii fondurilor între proiectele înscrise în programul de investiţii.”

În acest caz, alocarea celor 130.000 de lei către DGASPC Călărași nu se mai putea face, deoarece trecuse termenul până la care se putea modifica lista de investiții,  intrându-se astfel în contradicție cu legea 273/2006.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide