Consilierul judeţean George Chiriţă, iniţiator al unui proiect de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare nou născuţilor din judeţ

Consilierul PSD, George Chiriţă, a depus la secretariatul Consiliului Judeţean Călăraşi un proiect de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuţii din judeţul Călăraşi.

Conform acestui proiect, fiecare nou născut, cu cel puţin unul dintre părinţi având domiciliul pe raza judeţului Călăraşi, ar trebui să primească un stimulent financiar de 2.000 lei net.

Plata acestui stimulent ar urma să se facă prin DGASPC Călăraşi, în baza certificatului de naştere al copilului, a cărţii de identitate a părinţilor, prin care să se dovedească faptul că au domiciliul pe raza judeţului Călăraşi şi a unei cereri pe care să o completeze la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

În acest moment, proiectul de hotărâre se află în discuţie la comisia de specialitate din cadrul CJ Călăraşi, urmând ca, cel mai probabil în luna martie, să fie introdus pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu judeţean.

George Chiriţă a explicat că iniţiativa sa are la bază Legea 2/2018, care dă posibilitatea Consiliului Judeţean, prin DGASPC, să ofere astfel de stimulente financiare. Un proiect de hotărâre similar a fost adoptat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în baza căruia fiecărui nou născut i se alocă suma de 2.500 de lei.

„În judeţul Călăraşi se nasc în medie 5.000 de copii anual, bugetul pe care ar trebui să îl alocăm pentru aceştia ar fi de aproximativ 10 milioane de lei pe an, dacă suma acordată pentru fiecare nou născut ar fi aprobată în cuantumul propus de mine, adică 2.000 lei/nou născut. Consider că este de datoria noastră să sprijinim familiile în creşterea copiilor iar Consiliul Judeţean are această oportunitate.”, ne-a declarat Chiriţă.

Dacă proiectul va fi aprobat de consilierii judeţeni, acesta ar urma să intre în vigoare odată cu rectificarea bugetară din luna iunie a.c.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide