Consiliul Judeţean Călăraşi a achiziţionat clădirea fostei SIF Muntenia

Pe 19 septembrie a.c. s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru imobilul situat în municipiul Călăraşi, str. 1 Decembrie 1918, nr. 1A, bl. A24 (Flora), tronson 3, alcătuit din teren intravilan cu destinaţia curţi – construcţii în suprafaţa de 308,44 mp (conform măsurătorilor cadastrale).

Preţul contractului de vânzare – cumpărare prin care GRUPUL FINANCIAR MUNTENIA S.A. a achiziţionat imobilul de la Societatea de Investiţii Financiare MUNTENIA S.A. a fost în anul 2008 de 576.000 lei, fără T.V.A, iar Consiliul Judeţean Călăraşi a achiziţionat imobilul la preţul de 120.000 euro (540.000 lei) fără TVA la cursul euro din ziua semnării contractului.

Preţul iniţial a fost 125.000 euro, conform raportului de evaluare întocmit de un evaluator autorizat. După negociere şi o minută încheiată între ambele părţi s-a ajuns la preţul final de 120.000 euro fără TVA.

Imobilul compus din parter (alcătuit din 2 birouri, 2 depozite, 1 sală şedinţe, 4 holuri şi 5 grupuri sanitare) şi etaj (alcătuit din două depozite, 3 birouri, 2 holuri şi 6 grupuri sanitare) va deservi Direcţia Judeţeană de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Călăraşi înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Călăraşi nr. 127 din 27.09.2016 ca serviciu public cu patrimoniu format din drepturi şi obligaţii asupra unor bunuri aflate în proprietatea publică sau privată a judeţului pe care le administrează în condiţiile legii. Direcţia se confruntă cu o lipsă acută de spaţiu datorită faptului că şi-a mărit numărul de angajaţi, achiziţionarea imobilului fiind urgent necesară.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide