Consiliul Județean va împrumuta 40 de milioane de lei. Vezi pentru ce

În cadrul ședinței Consiliului Județean de săptămâna trecută a fost aprobată contractarea unui împrumut de 40 de milioane de lei pentru realizarea unor investiții.

Conform propunerii executivului instituției, împrumutul va fi folosit pentru modernizarea podului peste râul Argeș în valoare de 7.542.000 lei și pentru reabilitarea Palatului Administrativ Călărași în sumă de 32.458.000 lei.

Contractarea împrumutului se va efectua din trezoreria statului, cu avizul Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, prin încheierea unui contract de împrumut cu Ministerul Finanțelor Publice.

Perioada de rambursare a acestuia va fi de 20 ani, la o dobandă (ROBOR) la 3 luni comunicată de Banca Națională a României la care se adaugă 3,5%. Rata dobânzii rezultate ramâne fixă pe toată perioada de derulare a împrumutului.

Datoria publică angajată de Consiliului Județean Călărași la această dată este de  11,33%.

În urma contractării acestui împrumut datoria anuală angajată de Consiliul Județean Călărași va fi, la nivelul anului 2019, de 26,44%, iar pe perioada de rambursare va scădea.

Conform prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale gradul de îndatorare este de 30% anual din veniturile proprii.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide